Trainer: 'NVC-vrouwen voor mij een uitdaging'

nieuwegein • "Gouwenaar"’ Wim Vogelzang is sinds juni van dit jaar trainer-coach van het vrouwenvolleybalteam van NVC. Geen makkelijke klus, want het team zit al even in een vrij diep dal. Heel wat vrouwen kozen na vorig seizoen - dat werd geteisterd door corona - voor een andere vereniging.

"Ook al wist ik zo’n beetje van de situatie hier, ik aarzelde niet om te reageren toen ik las dat NVC voor de dames een nieuwe trainer zocht. Toen ik hier kwam had ik slechts zes á zeven meiden tot mijn beschikking. Gelukkig heb ik er nu tien. Maar natuurlijk heb ik er nog graag een paar bij. Ik beschouw me meer als een soort van bouwer", vertelt Wim Vogelzang, die niet alleen betrokken is bij NVC maar ook nog steeds bij Thor uit Bergambacht. 

"Daar ben ik al aan mijn negende seizoen bezig, zij het niet als hoofdtrainer maar als trainer van dames 3". Met het aantrekken van Vogelzang als trainer lijkt NVC een prima keuze te hebben gemaakt. Immers de nieuwe oefenmeester is een echte volleybalfanaat, die van de hoed en de rand weet.

Ambitie

Ook al moet Wim Vogelzang bij NVC flink aan de bak, hij doet het met veel plezier. ‘'Ik ben meteen flink aan het werk gegaan. Vooral veel en hard trainen. Gelukkig is er van de zijde van de meiden veel ambitie. Helaas heb ik met de groep maar één oefenwedstrijd kunnen spelen. Jammer, want de meiden moeten natuurlijk wel op elkaar ingespeeld raken. Dat we er nog lang niet zijn bleek wel uit de resultaten van de eerste drie competitiewedstrijden. We wonnen slechts één setje. Maar ik moet zeggen, dat er in het spel toch wel enige progressie zit. We zullen erin ieder geval alles aan doen om dit seizoen niet te degraderen.''

Thijs Middelkoop