Waterpolovrouwen gaan voor handhaving

nieuwegein • Ook voor het vrouwenwaterpoloteam van Aquarijn is de nieuwe competitie begonnen. Nadat vorige week in Doetinchem NDD een 9-9 gelijkspel werd afgedwongen werd zaterdag in eigen huis met 8-3 van ZV Utrecht verloren.

Aanvoerder van het Nieuwegeinse team Areth Meijer maakt al heel wat jaren deel uit van de Aquarijn selectie. "Je kunt dus best wel zeggen dat ik trouw ben. In al die jaren dat ik aan waterpolo doe, ben ik er maar twee seizoenen tussenuit geweest. Dat was nog tijdens de jeugd toen ik een uitstapje maakte naar het Utrechtse UZSC. Ik heb het hier nog steeds prima naar mijn zin. Uitgezonderd dan vorig seizoen, toen corona nogal wat roet in het eten gooide. Van competitiewaterpolo was niet of nauwelijks sprake en ook van het trainen kwam bijna niets terecht. We maakte onze trainingstijden aanvankelijk vol met videobellen, terwijl we later alleen zwommen. Pas toen de overheid de teugels wat liet vieren werd er aangepast getraind. Tussen de bedrijven door werkten we natuurlijk ook hard aan onze conditie."

Aquarijn komt dit seizoen uit in de tweede divisie van de landelijke bond. "We hebben al eerder in de bond gespeeld maar steeds hadden we de pech te degraderen naar de eerste klasse. Eigenlijk waren we voor die klasse te goed terwijl we tekort kwamen voor de bond. Nu proberen we het dus opnieuw. We hebben een goed team, maar we zouden best nog wat versterking kunnen gebruiken. We hebben een leuk jong team, waarvan de oudste speelster dertig is en de jongste zestien. Onze damesafdeling heeft overigens wel wat te lijden gehad van de corona want terwijl we vorig jaar over vijf damesteams beschikte, hebben we er nu nog maar vier. Er wordt overigens goed samengewerkt met dames 2. Steeds nemen we twee speelsters naar wedstrijden mee die afkomstig zijn van het tweede.’’

De Aquarijn-dames trainen twee keer in de week. Op de dinsdag- en op de donderdagavond. "De animo voor het trainen is gelukkig groot. Elke trainingsavond zijn we compleet’’, vervolgt Meijer, die weliswaar op elke positie uit de voeten kan maar het liefst een aanvallende rol vervult van waaruit ze lekker kan scoren. "De dames hebben ook best wat voor hun cluppie over. Zo maken ze voor de verre reizen die gemaakt moeten worden gebruik van eigen vervoer. De kosten nemen we voor eigen rekening’’, besluit Meijer.


VSV Vreeswijk zoekt scheidsrechters

nieuwegein • De Nieuwegeinse voetbalclub VSV Vreeswijk zoekt scheidsrechters. Mensen die zin hebben om bij de club te komen fluiten en ervoor te zorgen dat iedereen met plezier van het veld stapt, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar  scheidsrechters@vsvvreeswijk.nl. 

Meer informatie is te vinden op de website van de KNVB.

q www.knvb.nl/ik-word-scheidsrechter