Nieuwegein krijgt tweede Repair Café

nieuwegein • Het Repair Café opent vanaf zaterdag haar deuren in de wijk Galecop. Dit is het tweede Repair Café in Nieuwegein. Er bevindt zich ook een op Buurtplein Doorslag. 

Als sinds 2013 heeft Nieuwegein een Repair Café. Met gemiddeld veertig bezoekers per café is het evenement niet meer weg te denken uit de stad. Het eerste Repair Café vond plaats in het MEC in Park Oudegein. Later is deze verplaatst naar Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker. Inwoners kunnen hier terecht op de eerste zaterdag van de maand.
Vanaf zaterdag is er dus ook in de wijk Galecop een Repair Café. Iedere derde zaterdag van de maand kunnen mensen hier hun spullen ter reparatie aanbieden. Inwoners kunnen dan van 11.00 uur tot 14.00 uur terecht op het Buurtplein aan het Thorbeckepark nummer 183.

Het Repair Café in Nieuwegein is opgericht door Peer van Halderen en een aantal andere Nieuwegeiners. Zij vinden dat we naar een meer circulaire-economie moeten. Het repareren van kapotte spullen - zodat ze niet op de afvalberg belanden - helpt daar volgens hen bij.

Het Repair Café Galecop zit in de opstartfase. Daarom nodigt de organisatie mensen uit die handig zijn en op vrijwillige basis willen helpen om dit café tot een succes te maken. Mensen die bijvoorbeeld kleding, een klok of fototoestel kunnen repareren, mogen zich aanmelden. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen naar repaircafegalecop@gmail.com.