Cursus voor 50-plussers

nieuwegein • Movactor biedt de cursus 'Grip en Glans' aan voor 50-plussers. De cursus is voor mensen die door leeftijd gerelateerde veranderingen en verliezen ervaren dat hun leven te weinig glans heeft.

De cursus leert je hoe je actief je eigen welbevinden kunt verbeteren en meer grip op je leven kunt krijgen. Mis je mensen en gezelligheid om je heen? Wil je je kennissenkring uitbreiden? Heb je te weinig leuke bezigheden? Of wil je wel iets ondernemen maar stel je het steeds uit? Dan is deze cursus iets voor jou. In zes wekelijkse bijeenkomsten gaat Movactor samen met deelnemers samen aan de slag. Na 3 maanden is er nog een terugkomstbijeenkomst. De groep bestaat uit acht tot tot twaalf personen en wordt begeleid door twee getrainde docenten.
Wat kan deelname aan de cursus opleveren? 1) Meer grip: bewustwording, zelfvertrouwen, initiatief, daadkracht, 2) meer glans: duurzame verhoging van leefplezier, positief denken, genieten van kleine en grote dingen en 3) meer betekenisvolle contacten. Deelnemers aan de cursus aan de slag met het versterken van hun sociale netwerk. Daarnaast blijkt dat er ook tussen de deelnemers onderling vaak een goede band ontstaat: maar liefst 40% van de deelnemers blijft na afloop van het programma contact onderhouden met mede-cursisten.
De cursus start op dinsdag 2 november om 10.00 uur in Buurtplein Doorslag. Daarna volgen nog vijf bijeenkomsten ook op de dinsdag op dezelfde tijd en locatie.
Voor meer informatie en aanmelding neem contact op met Bette van Lunteren: 06-43368432, bvanlunteren@movactor.nl. Of Carin van Meegen: 06-25645837, cvanmeegen@movactor.nl.