Het korfbalteam van de Nieuwegeinse club Koveni.
Het korfbalteam van de Nieuwegeinse club Koveni. Foto: Aangeleverd

Koveni hard op weg naar derde klasse

nieuwegein • Korfbalvereniging Koveni scoorde zaterdag 9 oktober in de uitwedstrijd tegen Melmac maar liefst 31 keer. 

Ook in de korfbalwereld is dit geen alledaags verschijnsel. "Eigenlijk hadden we nog meer doelpunten moeten maken"’, aldus Frits de Gooijer, die sinds een paar maanden de selectie van Koveni weer onder zijn hoede heeft.
Op de vraag of Koveni nu zo sterk was of Melmac zo zwak, is het antwoord van De Gooijer kort maar krachtig: "’Beide". Maar hoe het ook zij: Koveni is in ieder geval in de vierde klasse aan een sterk seizoen bezig. Na vijf gespeelde wedstrijden heeft de ploeg al tien punten.

Nog een paar wedstrijden en dan zit de veldcompetitie voor dit jaar erop en wordt de zaal opgezocht. Daarin speelt Koveni in de derde klasse. "Dan weten we zo’n beetje waar we staan", vertelt Frits de Gooijer. "We komen dan zelfs een enkele tweedeklasser tegen. Dus dan kunnen we onze borst nat maken. Al is het natuurlijk wel een leuke uitdaging".

Het team van De Gooijer is ten opzichte van dat van vorig seizoen wel wat gewijzigd. "Er zijn enkele spelers vertrokken, maar we hebben er ook een paar nieuwelingen bij. En dan natuurlijk onze jeugd. Er zijn nogal wat jeugdige talenten naar de senioren overgekomen. Inmiddels trainen we met een grote selectie van 27 spelers, afkomstig van drie teams".

Thijs Middelkoop