Rugbyers van RCN weer volop in actie

nieuwegein • Vorige maand hebben de rugbyers van het Nieuwegeinse RCN het seizoen weer hervat. Na een aantal trainingen en oefenwedstrijden, ging ook de competitie weer van start.

Het team heeft er inmiddels al drie wedstrijden op zitten. Daarvan werd er één gewonnen. Het spits werd afgebeten in het Duitse Aken tegen een team dat dit seizoen in de Nederlandse competitie speelt. De Duitse ploeg speelde in Duitsland in de hoogste klasse.
De Duitse rugbyers zijn veel te sterk voor de derde klasse van de Nederlandse competitie. Dat bleek al meteen in de eerste wedstrijd tegen de Nieuwegeiners, die er tegen de Duitsers nauwelijks aan te pas kwamen. RCN verloor dan ook met grote cijfers.

In de tweede wedstrijd tegen de Vets uit Valkenswaard stelde RCN orde op zaken. De Brabanders werden met een grote 51-5 nederlaag huiswaarts gestuurd. Ook de derde wedstrijd speelde RCN thuis. De tegenstanders waren de Utrechtse Studenten. Na een leuke, gelijkopgaande wedstrijd trokken de Utrechters met 17-15 aan het langste eind.

De jeugd van RCN heeft ook al twee wedstrijden achter de rug. Beide wedstrijden werden door de Nieuwegeinse talentjes gewonnen. Ook al is hier in Nieuwegein redelijk wat belangstelling voor de rugbysport, nieuwe leden – vooral jeugdleden – zijn bij RCN nog altijd welkom. Iedereen vanaf 7 tot 70 jaar mag gratis vier weken komen trainen.

Thijs Middelkoop