Nieuws te melden? Mail ons!

nieuwegein • De redactie van Het Kontakt - De Molenkruier is altijd op zoek naar nieuws uit Nieuwegein. Dat kan variëren van politiek tot sport en van cultuur tot human interest. Maar we zijn ook op zoek naar kleinschaliger nieuws.

Is er bijvoorbeeld een verkoop bij uw vereniging, een zangavond in uw kerk, een open dag bij uw sportclub of een inzamelingsactie voor een goed doel in de buurt? Dan kunt u de informatie als persbericht insturen naar onze redactie. Ook sportverslagen (eerste teams) ontvangen we graag. Ons e-mailadres is redactie.molenkruier@kmp.nl..


Gemeente voelt nog niks voor algeheel vuurwerkverbod

nieuwegein • De meeste gemeenten in Utrecht voelen nog niks voor een algeheel vuurwerkverbod. Zo ook de gemeente Nieuwegein. Dat blijkt uit een rondgang van RTV Utrecht.

Wel hanteert de gemeente 38 vuurwerkvrijezones. Hieronder vallen het terrein van het St. Antonius Ziekenhuis, dierenweides en de kinderboerderij, alle verzorgingshuizen, alle basisscholen, middelbare scholen en ROC's, Cityplaza en het tram- en busstation in het stadscentrum. De vuurwerkvrije zones zijn aangegeven met bebording. 

Volgens de gemeente wordt er repressief opgetreden bij het overtreden van de vuurwerkvrije zones. Daarnaast wordt er extra toezicht gehouden op deze locaties door onder andere Boa's. De vuurwerkvrije zones in Nieuwegein zijn in 2020 geactualiseerd en komen overeen met voorgaande jaren.


105 nieuwe coronagevallen in Nieuwegein

nieuwegein/provincie utrecht • De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zet door, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut in de provincie Utrecht 2207 nieuwe positieve tests. Dat schrijft RTV Utrecht.

Dat is bijna 36 procent meer dan vorige week. Toen ging het om 1626 nieuwe coronagevallen in de voorafgaande zeven dagen.
In Nieuwegein waren er in de afgelopen week 105 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn 165,5 besmettingen per 100.000 inwoners. Relatief gezien waren er de meeste besmettingen in Renswoude (43), Woudenberg (80) en Vijfheerenlanden (195). In absolute aantallen waren dat Utrecht (432) en Amersfoort (235). Al ligt in die steden het aantal besmettingen per 100.000 inwoners wel een flink stuk lager.
Daarmee is de stijging in de provincie net iets minder groot dan de landelijke stijging.