Schoonspringclinic door olypmisch finalisten

nieuwegein • Twaalf kinderen van de Nieuwegeinse zwemverenging Aquarijn kregen maandag een schoonspringclinic in Eindhoven van de olympisch finalisten (Tokio 2020) Inge Janssen en Celine van Duijn.

De kinderen mochten meedoen aan de clinic, omdat ze twee weken eerder de startwedstrijd schoonspringen - ook in Eindhoven - hadden gewonnen.   

De clinic begon bij de droge planken. Dit zijn planken die niet in het zwembad liggen, maar gewoon op het droge met matten erbij. Alleen in Eindhoven zijn deze droge planken te vinden. Dat was dus bijzonder voor de springers. Daarna was het tijd voor een uur in het water. De kinderen hebben genoten verzamelden uiteraard handtekeningen van de beroemde schoonspringsters.

Begin november reizen zeven schoonspringers van Aquarijn af naar het Duitse Aken om deel te nemen aan een internationaal toernooi. Het eerste in ruim 1,5 jaar. 

Aquarijn is een all-round zwemvereniging waar voor zowel oud als jong ruimte is om aan zwemsport in clubverband te doen. Alle lessen en trainingen vinden plaats in Sportcomplex Merwestein.