In de periode van januari tot en met september werd in Nieuwegein 54 keer ingebroken in een woning.
In de periode van januari tot en met september werd in Nieuwegein 54 keer ingebroken in een woning. Foto: stockfoto

Ook in Nieuwegein daling aantal woninginbraken

Algemeen

NIEUWEGEIN • In de eerste negen maanden van dit jaar is er in Utrecht fors minder vaak ingebroken in een woonhuis dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit recent bijgewerkte cijfers van de politie. Ook in Nieuwegein is het aantal woninginbraken gedaald. 

In de periode van januari tot en met september werd in Nieuwegein 54 keer ingebroken in een woning. Dat is minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen registreerde de politie 67 woninginbraken.

Avondklok
In Utrecht werd in de periode van januari tot en met september 445 keer ingebroken in een woning. Dat is ruim 27 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar toen de politie 617 woninginbraken registreerde.

Dit jaar telden vooral februari, maart en april relatief weinig inbraken omdat er toen een avondklok van kracht was. Na de opheffing van de avondklok sloegen inbrekers wel weer vaker toe, al zijn de aantallen alsnog aanzienlijk lager dan in de afgelopen twee jaar. 

In het leeuwendeel van de Nederlandse gemeenten zijn dan ook minder inbraken geregistreerd.

Zeist en Baarn
In Zeist en Baarn registreerde de politie dit jaar in verhouding tot het aantal inwoners de meeste inbraken. In Zeist was het tot en met september 175 keer raak, wat neerkomt op 27 inbraken per tienduizend inwoners.

In Baarn waren dit er 56, wat goed voor zo’n 23 woninginbraken per tienduizend inwoners. Andere gemeenten waar relatief vaak werd ingebroken zijn Vlaardingen, Laren, De Bilt en Kerkrade.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad