JSV speelde zaterdag een moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer 1 in de competitie: BFC uit Bussum.
JSV speelde zaterdag een moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer 1 in de competitie: BFC uit Bussum. Foto: Jordi Jupijn

Zaterdagelftal JSV wacht nog op eerste winstpunten

Sport

NIEUWEGEIN • De eerste competitiewedstrijden van het voetbalseizoen 2021-2022 zitten er op. Voor het zaterdagelftal van JSV viel de start niet mee. De formatie van trainer Hans van Elden staat nog steeds met lege handen. De in Eemnes wonende oefenmeester had van die start wel meer verwacht, maar is ervan overtuigd dat zijn ploeg binnenkort de weg omhoog zal vinden.

Hans van Elden nam in maart vorig jaar JSV onder zijn hoede. Hij kon met JSV het seizoen 2020-2021 vanwege de coronacrisis niet afmaken. Ook de voorbereidingen voor het seizoen 2021-2022 verliepen niet naar wens, want een aantal spelers vertrok naar andere clubs.

Moreel
“Natuurlijk was dat jammer maar we lieten ons niet uit het veld slaan. We gingen bouwen aan nieuw jong elftal maar dat kost natuurlijk tijd. Inmiddels is de gemiddelde leeftijd van mijn selectie - die achttien spelers telt - pas 21 jaar. Mooi jong natuurlijk. Die jonge gasten kunnen ook best goed voetballen, maar ze zijn vaak nog te wisselvallig. Maar de ambitie is er.”

Ook aan het moreel mankeert - ondanks de serie nederlagen - volgens de trainer niets. “Niet voor niets slaagden we er tegen CDW in na een 5-0 achterstand terug te komen tot 5-3”, zegt hij. “Ook over de ambitie bij het trainen heb ik niets te klagen. Om bepaalde redenen kunnen enkele jongens niet altijd op tijd aanwezig zijn, maar bijna steeds wordt dat opgelost”.

Doelpunten
Dat JSV nog geen wedstrijd heeft gewonnen kwam niet doordat Hans van Elden niet al zijn spelers tot zijn beschikking had. “Slechts af en toe moet ik eens een speler missen, maar bijna altijd zijn ze aanwezig”, zegt hij.

Ook al blijven successen tot heden achterwege, de jongens blijven er volgens de trainer in geloven. “Ze blijven proberen goed te voetballen en ik moet zeggen, dat er ook kansen worden gecreëerd. En daarnaast wordt er ook nog gescoord ook. In iedere wedstrijd die we hebben gespeeld, maakten we doelpunten”.

BFC
JSV speelde afgelopen zaterdag in Bussum tegen koploper BFC een zo op het oog moeilijke klus, maar Hans van Elden was er van tevoren nuchter onder. “Ook al is BFC een sterke tegenstander en zal het echt wel een moeilijke wedstrijd worden, onze intentie is om te winnen. En lukt het zaterdag niet, dan zeker een andere keer. Er is meer dan voldoende vertrouwen”.

Het zaterdagelftal van JSV verloor afgelopen zaterdag van koploper BFC met 5-0.

Thijs Middelkoop