Jeroen van Haaren van atletiekvereniging Atverni werd vijfde tijdens de Maliebaanloop in Utrecht.
Jeroen van Haaren van atletiekvereniging Atverni werd vijfde tijdens de Maliebaanloop in Utrecht. Foto: Aangeleverd

Jeroen van Haaren vijfde op Maliebaanloop

nieuwegein • Ook bij de Nieuwegeinse atletiekvereniging Atverni zijn alle activiteiten - die eerder op een laag pitje stonden wegens corona - weer hervat. Er wordt door nagenoeg alle leden weer volop gelopen en getraind. De door de gemeente Nieuwegein gefinancierde en fraai gerenoveerde atletiekbaan werpt duidelijk zijn vruchten af.

Een van die activiteiten is de deelname van een vijftal Atverni-atleten aan de Maliebaanloop, die onlangs in Utrecht werd gehouden. De vijf Nieuwegeinse hardlopers hielden op de tien kilometer de naam van Atverni uitstekend hoog. De beste prestatie kwam op naam van Jeroen van Haaren (41). Hij raffelde de tien kilometer af in de fraaie tijd van 32 minuten en 52 seconden. Jeroen werd daarmee vijfde in het totaalklassement.

Maar ook Jeroen van der Meer, Robert de Smet, Louis Rutten en Casper Langerak zetten een tijd neer die er zijn mocht. Jeroen van der Meer liet 39,01 voor zich afdrukken. Robert de Smet 45, 43. Louis Rutten 47,33. En Casper Langerak 49,17. De beste Atverni-prestatie kwam dus op naam van Jeroen van Haaren, die al zo’n vijftien jaar aan hardlopen doet. Jeroen daarover: "De eerste jaren waren echter meer recreatief. Pas de laatste jaren werd het allemaal wat meer prestatiegericht".
Jeroen van Haaren sloot zich na een paar jaar aan bij de IJsselsteinse loopgroep Reactive, waar Ronald Valkenburg en Elma Sandee de leiding hadden. "Vanuit die IJsselsteinse loopgroep heb ik twee jaar geleden de overstap gemaakt naar Atverni. Daar train ik nu bij de mastersgroep van Boudewijn Happé. Ik ben daar zowel dinsdag- als donderdagavond te vinden. De overige trainingen doe ik zelfstandig. Ik loop daarbij gemiddeld zo’n vijftig tot zestig kilometer per week. Dat komt wekelijks neer op zo’n vijf uur.’’

Voor Jeroen van Haaren was het overigens de eerste keer dat hij deelnam aan de Maliebaanloop. "Ik schreef me in omdat ik nu eenmaal graag eens een keer een snelle tien kilometer wilde lopen. De Maliebaanloop loop leek me daar geschikt voor. Deze prestatie is volgens mij een prima opstap naar de Zevenheuvelenloop, waar ik een snelle tijd wil lopen op de vijftien kilometer.’’

Cursus

Ook leren hardlopen? Bij de Nieuwegeinse atletiekvereniging Atverni is woensdag een hardloopcursus voor beginners gestart. Veertien hardlooptrainingen kosten 79 euro. Meer informatie is te vinden op de website van Atverni.

q https://www.atverni.nl

Thijs Middelkoop