De selectie voor het wereldkampioenschap van 2021.
De selectie voor het wereldkampioenschap van 2021. Foto: Aangeleverd

Nieuwegeinse jiu-jitsuka's naar WK

nieuwegein • Een zestal jiu-jitsuka’s van de Nieuwegeinse sportclub DeMix/Bsp Holland zijn door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor het wereldkampioenschap jiu-jitsu.

Het WK vindt plaats van 1 tot en met 7 november in Abu Dhabi. Aspiranten (-18 jaar) Sem van Schaik en Jari van Bommel zijn geselecteerd voor het duo heren. In deze discipline worden aanvallen en verdedigingen getoond. Het duo dat de hoogste cijfers krijgt van de jury wint en gaat door naar de volgende ronde. Fighting is een andere discipline. Daarbij wordt gevochten in drie onderdelen. Er wordt gestart met trappen en stoten (zoals bij karate), vervolgens mogen spelers elkaar werpen (zoals bij judo of worstelen). Op de grond kunnen spelers bovendien controletechnieken uitvoeren, zoals houdgrepen, wurgingen en het klemmen van armen en benen.
Voor de discipline 'fighting' komen er vanuit DeMix/Bsp Holland een viertal dames die in actie. Géneviève Bogers komt bij de volwassenen in actie in de categorie -57 kg. Milou van Rijn komt eveneens bij de volwassenen in actie, maar dan in de categorie -63 kg. De junioren onder de 21 jaar zijn Romée Rousey (-57 kg) en Tanisha Baars (-63 kg).

Volgens trainer Barry van Bommel zijn er zeker kansen op medailles. Romée Roussey en Tanisha Baars waren vorige maand nog derde op het EK junioren en Milou heeft op het EK voor volwassen gewonnen van de regerend wereldkampioen.