In Vreeswijk wordt ook geen intocht, maar wel een boottocht georganiseerd.
In Vreeswijk wordt ook geen intocht, maar wel een boottocht georganiseerd. Foto: 123RF.com

Geen Sinterklaasintocht op Cityplaza, wel boottocht van Vreeswijk naar Jutphaas

Algemeen

NIEUWEGEIN • De Sinterklaasintocht op Cityplaza gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. In Vreeswijk wordt ook geen intocht georganiseerd, maar wel een boottocht. Iedereen kan op verschillende plekken langs het water Sinterklaas en zijn Pieten langs zien varen. 

Ook vorig jaar ging de Sinterklaasintocht op Cityplaza niet door. “We hopen dit volgend jaar wel weer te kunnen organiseren”, zegt woordvoerder Sanne Verwer. “Het is een evenement waar zowel de ondernemers als bezoekers altijd erg naar uit kijken”.  

Boottocht
De intocht op Cityplaza gaat dan misschien niet door, maar de Sint maakt op zaterdag 13 november wel boottocht van Vreeswijk naar Jutphaas. Op die manier kan iedereen op verschillende plekken langs het water Sinterklaas en zijn Pieten langs zien varen.

Op sommige plaatsen zullen de Pieten strooigoed uitdelen aan kinderen. Dit zal gebeuren op Vreeswijk tussen de Wiersebrug en de Koninginnensluis en in Jutphaas tussen de Doorslagsluis en de Rijnhuizerbrug.

Route
De boottocht begint om ca. 13.15 uur bij de Wiersebrug en gaat eerst zuidwaarts langs de Handelskade richting de Koninginnensluis. Daar keert de boot om en vaart weer noordwaarts langs Handelskade, Jutphaesestraatweg, Vreeswijksestraatweg en Vreeswijkserijpad.

Rond 14.45 uur is de boot ter hoogte van de Herenstraat (hoek Merwedekanaal/Doorslag) en vaart hij verder langs de Herenstraat tot aan de Rijnhuizerbrug. 

Tegen 15.30 uur is de boot in de buurt van de Rijnhuizerbrug en zwaait Sinterklaas voor het laatst naar alle Nieuwegeinse kinderen. Alle Pieten zijn dan weer aan boord gestapt en Sinterklaas gaat onderdeks rusten. Daarna vaart de boot verder naar de volgende bestemming.

Verspreiding
Langs het water worden op verschillende plaatsen (verkeers-)maatregelen getroffen, zodat mensen op een veilige manier kunnen komen kijken. Omdat Sinterklaas een rondvaart maakt, is hij op veel plekken te zien. Op deze manier kunnen mensen zich verspreiden en wil de organisatie drukte voorkomen.

De organisatoren proberen het Sinterklaasfeest zo goed mogelijk in te passen binnen de geldende coronamaatregelen. Mocht het kabinet besluiten om de maatregelen aan te scherpen, dan worden passende maatregelen genomen.