Geinoord-speler Timo Meerding in actie tijdens de wedstrijd tegen Delta Sports '95.
Geinoord-speler Timo Meerding in actie tijdens de wedstrijd tegen Delta Sports '95. Foto: Gerard van Vliet

Geinoordspeler Timo Meerding scoort maar liefst vier keer tegen Delta Sports ‘95

Sportt

NIEUWEGEIN • Geinoord heeft afgelopen zaterdag Delta Sports ’95 met een vrij grote nederlaag naar Houten teruggestuurd. De Nieuwegeiners wonnen met maar liefst 5-1. Man van de wedstrijd werd Timo Meerding. Hij nam maar liefst vier doelpunten voor zijn rekening en één assist waaruit die andere schutter, Daniël Kops, doeltrof. 

Timo Meerding die al weer aan zijn vijfde seizoen bij Geinoord bezig is, kan zich niet herinneren ooit vier keer in één wedstrijd te hebben gescoord. “Misschien ooit in de jeugd, maar helemaal zeker weet ik het niet. Maar het ging zaterdag in ieder geval wel lekker”, aldus Meerding. 

5-3-2 systeem
Hier heeft hij wel een verklaring voor: “Ik denk dat het komt omdat Daniël en ik elkaar steeds beter gaan aanvoelen. We spelen in een 5-3-2 systeem en dat bevalt me prima. Extra aanvullende steun krijgen we voorin onder meer van de verdedigers Luc Jansen Venneboer vanaf links en Jardell Adamson van rechts. En dat loopt hartstikke goed”.

Wel vindt Meerding dat Geinoorders zich vaak op de eigen helft laten terugdringen: “Het lijkt wel of er dan sprake is van een soort van angst. Ik weet het ook niet. Ik vond Delta Sports ’95 zaterdag overigens tegenvallen. Ik kende de ploeg van vorige seizoenen niet terug”.

IJFC
Geinoord krijgt komende zaterdag in IJsselstein te maken met IJFC, dat het dit seizoen ook niet slecht doet. “Natuurlijk zal het voor ons zeker geen makkelijke wedstrijd worden. De afgelopen seizoen hebben we tweemaal achtereen van de IJsselsteiners verloren. Het zal ongetwijfeld spannend en zeker leuk worden, vooral omdat er heel wat jongens spelen waarmee ik zowel bij Geinoord als bij Vreeswijk heb gespeeld. Hoe het gaat aflopen? Ik zou geen voorspelling durven doen”, besluit Timo.

Thijs Middelkoop