Sinterklaas vaart van Vreeswijk naar Jutphaas

nieuwegein • Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 13 november naar Nieuwegein. Zij worden ontvangen door de burgemeester. Samen maken ze een boottocht door de stad. 

Op die manier kan iedereen op verschillende plekken langs het water Sinterklaas en zijn Pieten langs zien varen. Sommige Pieten vergezellen de boot langs een deel van de route op de kades en delen strooigoed uit. De boottocht begint om ca. 13.15 uur bij de Wiersebrug en gaat eerst zuidwaarts langs de Handelskade richting de Koninginnensluis. Daar keert de boot om en vaart deze vanaf ongeveer 13.30 uur weer noordwaarts langs Handelskade, Jutphaesestraatweg, Vreeswijksestraatweg en Vreeswijkserijpad. Rond 14.45 uur is de boot op de hoogte van de Herenstraat (hoek Merwedekanaal/Doorslag) en vaart hij verder langs de Herenstraat tot aan de Rijnhuizerbrug. Tegen 15.30 uur is de boot in de buurt van de Rijnhuizerbrug en zwaait Sinterklaas voor het laatst naar alle Nieuwegeinse kinderen. Alle Pieten zijn dan weer aan boord gestapt en Sinterklaas gaat onderdeks rusten. Daarna vaart de boot verder naar de volgende bestemming.

Op verschillende plaatsen langs het water worden (verkeers-)maatregelen getroffen, zodat iedereen op een veilige manier kan komen kijken.