Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Handbaldames in stijgende lijn

nieuwegein • Het vrouwenhandbalteam van HVNieuwegein startte dit seizoen niet bijzonder sterk, maar gaandeweg begon het team van trainer-coach Win Snijders zich te herstellen. Zo moest het hooggeklasseerde OBW zaterdagavond in Nieuwegein alle zeilen bijzetten om HVN van zich af te houden. Na veel spanning werd het 18-19 voor de bezoeksters.

Wim Snijders – bijna zijn hele leven een handbalfanaat – is al voor het derde jaar trainer van de groep. "En nog steeds met het grootste plezier", zegt hij. "Ook al moet ik er heel wat kilometers voor reizen. Ik woon namelijk dicht in de buurt van Apeldoorn. Maar ik vind HVN een leuke club en daarom heb ik dat er voor over". Ook sommige speelsters reizen wat af: "Ik heb bijvoorbeeld meiden uit Almere en Veenendaal", zegt Snijders.

Dit seizoen liep het aanvankelijk wat stroef, maar volgens de trainer heeft het vrouwenhandbalteam inmiddels de stijgende lijn aardig te pakken hebben. Het damesteam van HVN heeft weliswaar pas 2 punten, maar de ploeg heeft al wel drie sterke tegenstanders gehad. 

"Komende zaterdag moeten we naar Arnhem. Daar spelen we tegen DFS", zegt Snijders. "Maar als wij de vorm hebben, dan moet het mogelijk zijn om de punten mee naar Nieuwegein te nemen. Ook de week daarop zit er een overwinning in. En dan stijg je lekker op de ranglijst. Ik wil van HVN een goede en degelijke hoofdklasser maken. Daarvoor zijn we - met inpassing van de jeugd - hard aan het werk".


IJFC-vrouwen slaan weer toe

ijsselstein • De vrouwen van IJFC hebben op eigen sportpark SSS VR2 met 4-1 verslagen. Alle vier de goals werden van afstand gemaakt. 

IJFC nam in de eerste helft een 1-0 voorsprong, maar moest nog voor rust SSS naast zich dulden. Na rust sloegen Laura Gaasenbeek en Kirsten Plug toe voor IJFC.