De kerstbomenverkoop start op zaterdag 27 november.
De kerstbomenverkoop start op zaterdag 27 november. Foto: Aangeleverd

Kerstbomenverkoop in Nieuwegein

nieuwegein • Voor de drieëndertigste keer op rij wordt door de RK-kerken in Jutphaas en Vreeswijk de traditionele jaarlijkse kerstbomenverkoop georganiseerd. 

Alles bij elkaar zijn in totaal 1.500 bomen ingekocht, waaronder de Groene Den, de Omorica en de Nordmann in diverse soorten en maten met en zonder kluit. De kerstbomen zijn te koop in Nieuwegein-Noord rondom de Nicolaaskerk en in Nieuwegein-Zuid rondom de Barbarakerk (ingang Dorpsstraat). In Nieuwegein Noord (Nicolaaskerk) worden ook kerststukjes verkocht. De opbrengst van beide markten is bestemd voor onderhoudsprojecten in de twee kerken.
Op beide locaties start de verkoop op zaterdag 27 november en loopt deze door t/m het weekend van 18/19 december of zolang de voorraad strekt. Tijden: op werkdagen van 09:30 tot 20:00 uur, zaterdags tot 17:00 uur. Op zondag 28 november en de zondagen 5, 12 en 19 december ook verkoop bij de Nicolaaskerk vanaf 12:00 uur. Elektronisch betalen via PIN en via de smartphone bankbetaling behoort tot de mogelijkheden.
De kerstbomen worden verpakt in een net. Bezorgen is mogelijk en ter plaatse te regelen. De prijzen van de bomen zijn op de locatie Nicolaaskerk gelijk gebleven. De Barbara heeft, met de ervaring van vorig jaar, voor een aangepast assortiment gekozen.