Het gaat onder meer om foto's van de laatste huwelijkssluiting in het gemeentehuis van Jutphaas én in het raadhuis van Vreeswijk.
Het gaat onder meer om foto's van de laatste huwelijkssluiting in het gemeentehuis van Jutphaas én in het raadhuis van Vreeswijk. Foto: stockfoto

Museum Warsenhoeck is op zoek naar trouwfoto’s van Nieuwegeinse echtparen

Algemeen

NIEUWEGEIN • In het kader van het vijftigjarig bestaan van de stad is Museum Warsenhoeck op zoek naar trouwfoto’s van Nieuwegeinse echtparen. 

Het gaat onder meer om een foto van de laatste huwelijkssluiting in het gemeentehuis van Jutphaas. Daarnaast is het museum op zoek naar een foto van de laatste huwelijkssluiting in het raadhuis van Vreeswijk. 

Eerste huwelijk
Verder ontvangt het museum graag foto’s van het eerste (of bijna eerste) huwelijk dat in elk van de drie stadhuizen van Nieuwegein is gesloten.

Bent u één van de paren? Mail dan naar exposities@museumwarsenhoeck.nl en geef aan dat u uw trouwfoto in de expositie een plaats wil geven. Kent u iemand die als laatste of als eerste in één van de gemeentehuizen is getrouwd? Tip de betrokkenen en stuur uw tip naar exposities@museumwarsenhoeck.nl.

Vijftigjarig bestaan Nieuwegein
Een gemeentehuis is een belangrijke plaats in een stad. Daar worden immers de burgerlijke huwelijke gesloten. Die belangrijke functie wil Museum Warsenbroeck in beeld brengen.

Het museum besteedt ook volgend jaar aandacht aan het vijftigjarig bestaan van Nieuwegein. Vanaf januari is er een tentoonstelling over de gemeenteraad en de gemeentehuizen van de stad.