Kinderen kunnen zaterdag 13 november meedoen aan verschillende Sintactiviteiten op Buurtplein Zuid.
Kinderen kunnen zaterdag 13 november meedoen aan verschillende Sintactiviteiten op Buurtplein Zuid. Foto: 123rf.com

Naast boottocht door Nieuwegein, ook nog Sintfeest op Buurtplein Zuid

Algemeen

NIEUWEGEIN • Naast de boottocht van de Sint door Nieuwegein, is er op zaterdag 13 november ook nog een Sintfeest op Buurtplein Zuid. Het feest wordt georganiseerd door winkelcentrum Hoogzandveld en welzijnsorganisatie MOvactor. 

Kinderen kunnen die zaterdag op het buurtplein meedoen aan verschillende activiteiten. Zo kunnen ze een taaipop versieren, een schoentje knutselen en zetten en een tasje versieren die ze kunnen opvullen bij de winkeliers op winkelcentrum Hoogzandveld. Bovendien is er om 14:30 uur is er een Sinterklaasintocht op het winkelcentrum.

Meedoen
Het Sintfeest vindt plaats van 13:00 uur tot 14:30 uur en van 15:00 uur tot 16:30 uur. Kinderen kunnen gratis meedoen. Deelnemers die zeker willen zijn van een plekje, kunnen zich voor 12 november opgeven bij Bernadette (kinderwerker bij MOvactor). Er mag één ouder of begeleider mee. Aanmelden kan via bhenraat@movactor.nl of het telefoonnummer 06-57166998. Deelnemers kunnen zich ook aanmelden bij Buurtplein Zuid, Ratelaar 37.

Sinterkaasactiviteiten
Naast het Sintfeest, organiseert MOvactor de komende tijd ook nog andere Sinterklaasactiviteiten. Zo brengt Sinterklaas op zaterdag 27 november een bezoek aan winkelcentrum Hoogzandveld. Daarnaast kunnen kinderen deze maand pepernoten bakken, een pietenmuts knutselen, een surprise maken en is er pietengym. Meer informatie over deze activiteiten is te vinden op de website van MOvactor.