De Zwerver werd onlangs naar Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein gebracht voor groot onderhoud.
De Zwerver werd onlangs naar Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein gebracht voor groot onderhoud. Foto: Aangeleverd

Rondleidingen in het monumentale atelierschip De Zwerver bij Museumwerf Vreeswijk

Algemeen

NIEUWEGEIN • In woon- en atelierschip De Zwerver vinden op zaterdag 13 en zondag 14 november rondleidingen plaats. Het monumentale schip werd onlangs naar Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein gebracht voor groot onderhoud.

Het atelierschip met het originele oudhollandse interieur van wijlen kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp staat momenteel hoog en droog op de helling bij de Museumwerf. Als alles volgens schema verloopt, gaat De Zwerver donderdag 11 november weer te water. 

Rondleidingen
Op 16 november vertrekt het schip naar haar vaste stek in Naarden. Dat betekent dat De Zwerver in het weekend daarvoor kan worden opengesteld voor het publiek. Museumwerf Vreeswijk grijpt deze gelegenheid met beide handen aan. Het museale schip wordt voor deze gelegenheid afgemeerd naast het Theehuys.

De rondleidingen vinden plaats op zaterdag 13 en zondag 14 november om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De Zwerver is alleen toegankelijk tijdens rondleidingen met de gids en op vertoon van het toegangsbewijs van de Museumwerf. 

Coronatoegangsbewijs
Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Wegens het kwetsbare interieur zijn naaldhakken niet toegestaan. Voor jonge kinderen is de rondleiding helaas minder geschikt.

Bij de Museumwerf houdt zich aan de coronamaatregelen. Bij de entree moeten bezoekers daarom hun coronatoegangsbewijs laten controleren. Museumwerf Vreeswijk bevindt zich aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein (Vreeswijk). Meer informatie staat op de website van de Museumwerf.