Het korfbalteam van Koveni heeft het in het eerste deel van de veldcompetitie meer dan uitstekend gedaan.
Het korfbalteam van Koveni heeft het in het eerste deel van de veldcompetitie meer dan uitstekend gedaan. Foto: Aangeleverd

Nieuwegeinse club Koveni royaal koploper in veldcompetitie

Sport

NIEUWEGEIN • Het korfbalteam van Koveni heeft het in het eerste deel van de veldcompetitie meer dan uitstekend gedaan. De Nieuwegeiners wonnen ook de laatste veldcompetitiewedstrijd tegen OJC’98 uit Berkel-Enschot met maar liefst 19-8, waardoor ze met vier punten voorsprong royaal koploper zijn.

Het zag er overigens in de eerste helft niet naar uit dat Koveni het duel met grote cijfers zou winnen, want toen leidde de Nieuwegeinse formatie nog maar met 8-7. Pas na de rust kwam de Nieuwegeinse scoringsmachine op toeren. Het leek wel alsof er een geheel ander team het inmiddels kletsnatte veld had betreden. 

Promoveren
Er was toen voor OJC’98 geen houden meer aan. De Brabanders kwamen er in dat tweede deel van de wedstrijd niet of nauwelijks meer aan te pas. Ze kwamen ook niet verder dan twee doelpunten.

Koveni wierp de bal elf keer door de korf, waardoor de eindstand dus 19-8 werd. Koveni heeft in het voorjaar - als het tweede deel van de competitie wordt gespeeld - met die voorsprong van vier punten de beste papieren om kampioen te worden en naar de derde klasse te promoveren.

Zaalcompetitie
Inmiddels is de ploeg zich aan het voorbereiden op de zaalcompetitie die op 27 november van start gaat. Na een paar trainingen volgen eerst enkele oefenwedstrijden - Viking 1 op donderdagavond 18 november en DSO (A) 1 op zaterdag 20 november - waarna een week later de zaalcompetitie begint.

Koveni komt uit in de derde klasse samen met ESDO (Kockengen), Fortissimo (IJsselstein),Hebbes (Utrecht), KCD (Doorn), Midlandia (Bunnik), RDZ (Zeist) en De Vinken uit Vinkeveen. Allemaal bekende tegenstanders. De doelstelling van de Nieuwegeiners is om bovenin de derde klasse mee te draaien.

Thijs Middelkoop