Harrie Nieuwpoort (l) deelt zijn zelfgemaakte Excel-sheet met Frits Trijber (r).
Harrie Nieuwpoort (l) deelt zijn zelfgemaakte Excel-sheet met Frits Trijber (r). Foto: Naomi Wijling

Steuntje in de rug bij thuisadministratie

nieuwegein • Frits Trijber woont in een heerlijk appartement. Hij geniet van het uitzicht, zijn kat Floor en nu hij een scootmobiel heeft, trekt hij er ook weer op uit. Dit was een tijd geleden wel anders. Toen ging het niet zo goed met Frits. Hierdoor liet hij ook zijn administratie versloffen. Via Thuisadministratie (onderdeel van MOvactor) kwam hij in contact met vrijwilliger Harrie Nieuwpoort. Samen zijn ze aan de slag gegaan met de administratie van Frits. 

In eerste instantie kwam Frits in aanraking met ZorgSpectrum en toen is de bal gaan rollen. "Ik vind heel fijn dat er mensen zijn die mij ondersteunt hebben toen het niet goed ging", vertelt Frits openlijk. "Sjarita Jhinkoe-Rai, coördinator Thuisadministratie MOvactor, is destijds bij me langs geweest om te kijken welke hulp ik kon gebruiken." En zo is hij gekoppeld aan Harrie Nieuwpoort. 

Harrie heeft altijd al interesse gehad in financiën, ondanks dat hij niet werkzaam was in deze sector. "Ik ben altijd aan het kijken waar ik op kan besparen. Dit geef ik ook door aan mijn kinderen en hun vrienden.
Het besparen heeft mij toch al honderden euro's per jaar opgeleverd." Harrie heeft na zijn carrière uiteindelijk toch nog een opleiding tot budgetcoach gedaan.
"Met Harrie ben ik gaan kijken naar wat komt er binnenkomt aan geld en wat er betaald moet worden", zegt Frits. Harrie werkt zelf met een overzicht dat hij in Excel heeft gemaakt. Dit overzicht heeft hij gedeeld met Frits. "Ik kan nu heel gemakkelijk zien wat er deze week bijvoorbeeld betaald gaat worden".

De heren hebben een aantal keer bij elkaar gezeten om de thuisadministratie weer op orde te krijgen. De hulp van Harrie heeft Frits erg goed gedaan. Hij heeft meer rust. "Als ik vragen heb, dan weet ik dat ik altijd bij hem aan kan kloppen. En ik heb weer iemand in mijn netwerk erbij. Dat is ook een fijne bijkomstigheid". 

Frits geniet veel meer van het leven. "Ik trek er nu graag op uit met mijn scootmobiel". Hij raadt mensen aan om de drempel over te stappen: "Ga naar je huisarts. Die kan je ook op weg helpen."
De vrijwilligers van de Thuisadministratie ondersteunen mensen om weer overzicht te krijgen in hun inkomsten, uitgaven en om de papieren te ordenen. Ondersteuning nodig? Stuur dan een e-mail naar thuisadministratie@sjsnieuwegein.nl.

Naomi Wijling