Bijeenkomst: spor-ten voor mensen met autisme

nieuwegein • Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein organiseert op 16 november (van 19.30 tot 21.30 uur) een online themabijeenkomst over sporten voor mensen met autisme of andere psychische beperkingen. 

Mensen met autismespectrumstoornissen (ASS) en andere psychische beperkingen zijn van harte welkom, evenals hun mantelzorgers, zorgprofessionals, mensen uit de sport- of onderwijswereld of van de gemeente die met de doelgroep werken. Ook andere belangstellenden uit de Lekstroomgemeenten en de omliggende regio mogen deelnemen.  

Tijdens de avond worden mogelijkheden en informatiebronnen gepresenteerd op het gebied van sport en bewegen, worden ervaringen gedeeld en kunnen behoeftes worden geïnventariseerd. Uiteraard is er ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Een van de sprekers van die avond is Sandra van Wijhe-Faase, regiocoördinator aangepast sporten regio Lekstroom.
Daarnaast zullen meerdere sportaanbieders een presentatie geven, waarin ze hun praktijkervaringen met de doelgroep delen. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn budo, free running, gemengde sportactiviteiten, hockey, skiën, voetbal, zwemmen, individuele sportbegeleiding en leefstijlcoaching (bewegen & voeding). Ook de vraag hoe te komen tot een sportkeuze wordt behandeld.

Aanmelden voor de bijeenkomst graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 15 november via m.vandenakker@santepartners.nl of tel. 06 - 82724068.