Den Daas nog steeds op haar plek bij New Stars

nieuwegein • Het eerste damesbasketbalteam van het Nieuwegeinse New Stars kan nog best enkele talentvolle dames gebruiken. Die waren er zo’n drie, vier jaren geleden ook wel maar helaas voor de club vertrok een aantal van hen naar het Utrechtse Cangeroes, waar ze veel meer mogelijkheden hebben dan bij New Stars.

Vooral Michelle den Daas, de trainer van de New Stars dames, zag de uittocht van haar talentvolle dames met lede ogen aan. Ze moet nu maar weer proberen om een respectabel team op te bouwen dat in staat is om lekker in de eerste klasse mee te draaien. 

Dat lijkt met name dit seizoen niet mee te vallen, want de eerste wedstrijden van het seizoen gingen verloren. "Nu viel het de eerste twee wedstrijden nog best mee, want die verloren met slechts een paar punten verschil. Tegen het sterke Binnenland 3 ging het echter heel wat minder. Die wedstrijd verloren we met grote cijfers. Maar ja, dat kon ook eigenlijk niet anders, want terwijl Binnenland beschikte over zes wissels had ik er maar twee tot mijn beschikking en dan wordt het er niet gemakkelijker op. Maar ik moet mijn dames toch een compliment maken over hun inzet".

Michelle den Daas vervolgt met: "Na Crackerjacks 3 uit Amersfoort - een wedstrijd - die we met 64-47 wonnen, spelen we komende zaterdag tegen Lokomotief 2. Hopelijk hebben we tegen die clubs wat meer succes". 

Michelle den Daas lijkt haar hele leven – ze is overigens pas 47- vastgeklonken te zitten aan New Stars, de club waar ze sinds haar zesde jaar speelt. Ze heeft haar liefde voor het basketballen niet vreemd, want ook haar vader en broer speelden bij de Nieuwe Sterren. Michelle kwam eerst uit bij de junioren en later, na even bankzitter te zijn geweest, speelde ze in het eerste team. 

Na haar actieve carrière besloot ze vijf jaar geleden het damesteam te gaan trainen. "We beschikken bij New Stars over twee damesteams. Ons eerste team is helaas wat aan de 'oude' kant. De gemiddelde leeftijd is 35 jaar. Dat heeft alles te maken met het vertrek van die jonge talentvolle meiden naar Cangeroes. Maar gelukkig beschikken we nog over ongeveer 60 meiden onder de 18, verdeeld over vier groepen. Vooral in de groep van onder de 14 hebben we nog een paar plekjes. Nieuwe meiden van die leeftijd zijn welkom. Over de trainingsopkomst heb ik niets te klagen. De dames zijn er bijna altijd, uitgezonderd dan als ze ziek of geblesseerd zijn".


Sterke wedstrijd tafeltennissers

ijsselstein • Het tafeltennisteam van ONI 2 speelde een sterke thuiswedstrijd tegen Woerden 3. Daniël Lehmann zette beide partijen in winst om. Jim Bosch haalde een punt binnen en won samen met Lehmann ook de dubbel; eindstand 4-1. ONI 5 was tegen Maarssen 4 minder succesvol en verloor met 2-3. Met nog twee wedstrijden te gaan in de najaarscompetitie is een derde plek zeker nog mogelijk.