Waterleiding geraakt bij werkzaamheden Sweelincklaan

nieuwegein • Op de Sweelincklaan is vrijdagmiddag een grote waterleiding geraakt. Het water spoot met grote hoeveelheid uit de grond en zette de omgeving onder water.

De weg en naastgelegen straten stonden door het voorval onder water. Dit zorgde ervoor dat meerdere kinderen met plezier in het water aan het spelen waren.

Al snel werd het lek deels gedicht waardoor er minder water uit de leiding kwam. Een nutsbedrijf was ter plaatse om het lek volledig te dichten.


Selfiespots in Cityplaza

nieuwegein • In winkelcentrum Cityplaza kunnen bezoekers binnenkort een 'Be Your Selfie Tour' doen. Ze kunnen op maar liefst dertien verschillende 'selfiespots' foto’s maken. 

"Wat krijg je als je een pretpark, engel, winkelcentrum, eenhoorn, snoep en teddyberen in een knálroze blender mengt? De meest Instagrammable experience ever: namelijk de Be Your Selfie Tour! Draai aan het Be Your Selfie rad, waan je in een (letterlijk) omgekeerde wereld, transformeer in een engel, neem een duik in een ballenbak of word besties met een mega teddybeer. Waar je ook voor kiest, blijf vooral jezelf! Laat fantasie de vrije loop, test de grenzen van je creativiteit en maak van jouw dromen werkelijkheid. Wees schaamteloos. Wees jezelf. Leg het moment vast! Probeer álle poses die je kunt verzinnen en deel jouw creaties met de wereld", schrijft Cityplaza op haar website.
De dertien selfiespots worden op de avond van 18 november met een exclusief feest geopend. Hierna kunnen bezoekers van 19 november tot en met 30 januari gratis de 'rooms' bewonderen. De Be Your Selfie Tour plattegrond is verkrijgbaar bij The Point.