Botsing op A.C. Verhoefweg

nieuwegein • Op de A.C. Verhoefweg op het kruispunt met de Richterslaan in Nieuwegein botsten vrijdagmiddag twee auto’s achterop elkaar. 

De voorste auto kreeg groen licht op het kruispunt en wilde afslaan naar de Richterslaan. Vlak daarna gingen de belletjes van de tram af, waardoor de vrouw schrok en hard op de rem trapte. Een achteropkomende auto zag de actie niet aankomen en botste achterop. Beide auto’s stonden net voor de trambaan stil. 

De voorste auto had weinig schade en kon zijn weg vervolgen. De achterste auto raakte dusdanig beschadigd dat een Berger de auto heeft afgesleept. De afslag op het kruispunt was tijdelijks afgesloten door de politie.


Reanimatiecursus

nieuwegein • Stichting Hartslag Nieuwegein start binnenkort weer met het organiseren van cursussen “Reanimatie/AED-bediening”.

De cursussen zullen worden verzorgd door 'EHBO BHV MIDDEN NEDERLAND' in het Rode Kruis gebouw. De cursussen, zowel de basiscursus als de herhalingscursus, voldoen aan de eisen van de Hartstichting, de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) en HartslagNU en zullen volgens de coronamaatregelen georganiseerd worden.
De duur van de basiscursus is 3/4 uur en de herhalingsles duurt 2 uur. De kosten voor de basiscursus bedragen 50 euro, maar indien deelnemers burgerhulpverlener worden van HartslagNU, dan wordt 15 euro gerestitueerd. De herhalingscursus kost 45 euro, maar voor bij HartslagNu geregistreerde burgerhulpverleners is de prijs 20 euro. Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursuskosten bij aanvullende verzekering.

Voor nadere informatie of aanmelding kunnen geïnteresseerden zich per mail melden via: info@stichtinghartslagnieuwegein.nl.