De "bladcampagne" van de gemeente begint in november.
De "bladcampagne" van de gemeente begint in november. Foto: stockfoto (123RF.com)

Gemeente Nieuwegein plaatst bladkorven in wijken

Algemeen

NIEUWEGEIN • De gemeente zet in alle wijken bladkorven neer. Hier mogen inwoners zelf bladafval in gooien. Voor tijdelijke opslag zet de gemeente ook een paar grote inzamelkorven neer die regelmatig worden geleegd. 

De bladkorven staan verdeeld over de wijken. Op deze website is te zien waar de bladkorven precies staan. 

Aantallen en locaties 
Elk najaar bepaalt de gemeente de aantallen en locaties opnieuw. De gemeente kijkt dan of de plek veilig en goed bereikbaar is. Dit jaar staan er bladkorven op vijftien nieuwe plekken. Op vijf plekken verdwijnt de bladkorf juist, omdat hij weinig werd gebruikt.

Op de de volgende plaatsen staan geen bladkorven meer in 2021: Mendes Da Costalaan, Delftseschans (kruising Heerlerschans), Hof van Plettenburg, Herman Gorterhove, Geinoord.

Inwoners die graag een bladkorf in hun straat willen hebben, kunnen voor 2022 een aanvraag doen via de website van de gemeente. 

“Bladcampagne”
De “bladcampagne” van de gemeente begint in november. De gemeente ruimt dan de gevallen herfstbladeren op met veegwagens en bladblazers. Er wordt begonnen met doorgaande wegen waar veel bladeren liggen.

Daarna zijn alle doorgaande wegen aan de beurt. Als al het blad gevallen is, maakt de gemeente wijk voor wijk schoon. Het is nog niet bekend wanneer welke wijk aan de beurt is.