De boomklever is een beschermde inheemse diersoort.
De boomklever is een beschermde inheemse diersoort. Foto: Martin van Genderen

Cursus vogelspotten voor beginners

nieuwegein • De Vogelwacht Nieuwegein/IJsselstein organiseert samen met het IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. een vogelherkenningscursus voor beginners. 

De cursus omvat vier cursusavonden en vier excursies en wordt gegeven door ervaren vogelaars. Centraal staat het leren kijken naar kenmerken, met als doel te leren determineren.

De cursus is op vier dinsdagavonden van 19:30 uur tot 22:00 uur. De excursies naar de leefomgeving van de besproken vogels zijn aansluitend op zaterdagochtend van 09:00 uur tot 12:00 uur.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan de orde. Op 8 en 12 maart: inleiding op het vogels kijken en vogels in de tuin. Op 5 en 9 april: vogels in park en bos. Op 10 en 14 mei: weidevogels. Op 7 en 11 juni: vogels in water, riet en moeras.

De cursus wordt gegeven in het Milieu Educatie Centrum Nieuwegein. De kosten zijn 25 euro voor leden (IVN/Vogelwacht) en 40 euro voor niet-leden.

Informatie

Voor meer informatie of om u aan te melden, kunt u contact opnemen met Tanja Hudepohl, tanjahudepohl@vogelwacht-utrecht.nl, 06-51740221.