Geen tramverkeer door storing

nieuwegein • Door een storing aan het systeem dat de wissels en seinen bedient bij de Regiotram konden de trams maandag de remise niet verlaten. Tijdens de ochtendspits reden er daardoor geen trams tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Tram 22, de Uithoflijn, reed wel. 

Er werden vervangende bussen ingezet voor de lijnen 60 en 61 tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Regiotram liet via Twitter weten te werken aan een oplossing.

Nu uren meldde Regiotram dat de storing was opgelost en dat de trams weer reden. De problemen waren zo groot dat de eigen storingsdienst het probleem niet kon verhelpen. De leverancier van het systeem moest er aan te pas komen om de storing op te lossen.


Tennisvereniging Rijnhuyse energieneutraal 

nieuwegein • Dat ook sportverenigingen iets kunnen bijdragen aan het milieu, dat bewijst Tennisvereniging Rijnhuyse in Nieuwegein wel. Sinds kort is de club namelijk energieneutraal. Onlangs installeerde de vereniging ledverlichting voor haar tennisbanen en werden er maar liefst 99 zonnepanelen op het clubhuis gelegd.

Op de algemene ledenvergadering werd begin dit jaar besloten om de tennisclub energieneutraal te maken. De leden lieten er geen gras over groeien: eind september was de installatie van ledverlichting voor de zeven tennisbanen van de vereniging een feit. Nu is het duurzaamheidsproject voltooid met de plaatsing van maar liefst 99 zonnepanelen op het clubhuis.

Voorzitter Marc van Wolferen: “Iedereen moet bijdragen aan een beter milieu. Bedrijven, huiseigenaren maar ook tennisclubs. Daarom ben ik er trots op dat Rijnhuyse deze stap heeft gezet. We zijn een gezonde tennisvereniging die kijkt naar de toekomst. Daar horen zonnepanelen en ledverlichting bij. Nu dit project voltooid is, kijken we alweer naar de volgende stap voor de club. En dat is de uitbreiding van ons aanbod met padel”.

Tennisvereniging Rijnhuyse, gelegen aan Rond het Fort in Nieuwegein, is opgericht in 1969. Het tennispark met zeven "all-weather-smashcourtbanen” ligt dicht bij kasteel Rijnhuizen (Jutphaas). De vereniging telt ruim 640 leden, van jong tot oud.


Sinterklaas thuis ontvangen

nieuwegein • De vrijwilligers van Scoutinggroep Jan van Hoof Nieuwegein ondersteunen traditiegetrouw al jarenlang de drukbezette Sint en zijn Pieten. Zij organiseren huis- en bedrijfsbezoeken, volledig naar uw wensen. Een compleet bezoek van 20 tot 30 minuten krijgt u al vanaf €40,-. De scoutinggroep heeft geen winstoogmerk. De opbrengst van deze bezoeken komt volledig ten goede aan scoutingactiviteiten. Boeken of informatie ontvangen? Dat kan via sinterklaasjvh@gmail.com.