Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Extra activiteiten op de Buurtpleinen

nieuwegein • Welzijnorganisatie MOvactor organiseert de komende tijd weer van alles om elkaar in de donkere dagen te ontmoeten. 

De winter staat voor de deur: een periode die draait om gezelligheid, samen eten, spelletjes doen en lekker proeven van de Kerstsfeer. "Juist als de dagen korter worden is het belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar", schrijft MOvactor in een persbericht. "Dat kan met je familie zijn, maar ook met buurtgenoten".

Onder het motto ‘Vier de Winter' kunnen inwoners de komende tijd terecht voor een quiz, het maken van kerststukjes, de kinderinstuif of een uitgebreide kerstlunch. "Maar ook voor mensen voor wie het soms lastig is om aansluiting te vinden organiseren we activiteiten", zegt buurtverbinder Jaimy van der Veeken van MOvactor. "Juist voor deze mensen is aandacht tijdens de Kerstperiode belangrijk. Omdat ze een klein netwerk hebben bijvoorbeeld". Voor deze groep wordt onder andere een speciale High Tea georganiseerd op Buurtplein Batau.

MOvactor organiseert in december en januari (naast het normale programma) verschillende activiteiten op de Buurtpleinen Batau, Doorslag, Galecop en Zuid. Kijk voor het programma op www.movactor.nl/meedoen/vierdewinter of loop even binnen op het Buurtplein in de buurt.