De Nicolaaskerk is van binnen rijk gedecoreerd.
De Nicolaaskerk is van binnen rijk gedecoreerd. Foto: Aangeleverd

'Sketchcrawl' in de Nicolaaskerk

nieuwegein • Stichting KunstGein organiseert op zaterdag 11 september van 11:00 tot 14:00 uur een 'sketchcrawl' in de Nicolaaskerk. 

Begin december start men in de Nicolaaskerk met de versiering van de kerk en wordt er een kerststal neergezet. Op dit moment is er nog niet besloten of de kerststal er dit jaar komt. Als dat wel zo is, dan geeft dat de kerk nog een extra kerstsfeer.
De Nicolaaskerk werd in gebruik genomen op 11 mei 1875. De buitenkant van de kerk is sober, maar van binnen rijk gedecoreerd. Er zijn fraai geschilderde decoraties op de zuilen, in de bogen en op muren. De kerk heeft prachtig gedetailleerde glas in lood ramen. Er zijn meerdere beelden te vinden waarvan een aantal uit de middeleeuwen stammen. Het orgel uit circa 1525 heeft een bijzondere vorm, het is half rond met rijke versiering. Kortom: er is bijzonder veel te zien.

Na afloop is het leuk om te zien hoe een ieder op eigen wijze deze omgeving tekent en daarin de verschillen te bekijken. Verzoek van de kerk is deze keer geen verf te gebruiken. Enthousiast geworden? Schrijf je in voor 4 december 2021 via activiteitenkunstgein@gmail.com onder vermelding van 'Sketchcrawl'. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit, maar neem je schetsboek, pen/potlood, QR-code en ID-bewijs mee.