Het zondagelftal van JSV in een eerdere wedstrijd tegen Geuzen Middenmeer. De wedstrijd eindigde met 1-3 voor Geuzen Middenmeer.
Het zondagelftal van JSV in een eerdere wedstrijd tegen Geuzen Middenmeer. De wedstrijd eindigde met 1-3 voor Geuzen Middenmeer. Foto: Jordi Jupijn

Belangrijke wedstrijden zondagelftal

nieuwegein • Het gebeurt niet vaak dat er na afloop van een voetbalwedstrijd een 10-2 score op het bord staat. Maar een paar weken geleden was dat bij het zondagelftal van JSV een keer het geval. De Nieuwegeiners verpletterden VVU Ardahanspor met die cijfers.

"Die tien doelpunten hadden wij echt eens nodig voor het vertrouwen. Bijna altijd laten wij veel te veel kansen liggen", vertelt Patrick Versluis. Sinds een paar jaar heeft hij de zondagselectie van JSV onder zijn hoede. "Nu moet overigens niet te veel waarde aan die monsterzege worden gehecht, want Ardahanspor is maar een zeer matig team dat hekkensluiter is".

JSV bezet in die vierde klasse de negende plaats met acht punten uit evenzoveel wedstrijden en met de wedstrijd tegen TABA voor de boeg. 

Goede ontwikkeling

Trainer Patrick Versluis is overigens niet ontevreden over zijn elftal. "De 1-0 overwinning op VVA Spartaan was een resultaat dat wij nodig hadden. Die lijn moeten we zien door te trekken. Maar ik moet zeggen dat we een goede ontwikkeling doormaken. Al is het wel vervelend dat we voortdurend te kampen hebben met geblesseerde spelers. Gelukkig heb ik goed contact met de trainers van het derde elftal en van het elftal onder de 19, waardoor ik spelers kan lenen. Inmiddels telt mijn selectie zo’n 20 à 22 jongens".

Zondagvoetbal

Voor JSV staan de komende weken een paar belangrijke wedstrijden op het programma: onder meer tegen TABA thuis. Patrick Versluis daarover: "Als we die duels gehad hebben, weten we zo ongeveer waar we staan. Gelukkig gaat het elftal steeds beter draaien. Ik ben vooral tevreden over de werklust van de jongens. Ik denk ook niet dat de vereniging ontevreden over ons is. Maar ik moet wel over onze toekomst nadenken. Dat heeft vooral te maken met de belangstelling voor het zondagvoetbal. Die wordt er niet beter op. Om echter wat op peil te blijven, roep ik jongens op om eens met ons mee te trainen. Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met: jsv1zondag@gmail.com. De jongens waarmee we het nu doen maken al zo’n drie jaar deel uit van de selectie. Zij houden in feite het zondagvoetbal bij JSV hoog. We hebben samen met de staf een heel gezellige groep".

Thijs Middelkoop