zondag 28 november

Familievoorstelling Dolfje Weerwolfje (6+) in DE KOM
15:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Een spannende familiemusical gebaseerd op de door kinderen verslonden en ongelooflijk succesvolle boekenreeks van Paul van Loon. Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Nou ja, gewoon. Op de nacht voor zijn zevende verjaardag, bij volle maan, worden zijn handen kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf geworden en zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert!

Het Matangi Quartet in DE KOM
15:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Het Matangi Quartet koerst met ‘strings attached’ door het stuk en de musici staan voortdurend met elkaar in verbinding. Bij deze concerten wordt live getekend door Gerard de Bruyne en zijn tekeningen zijn te zien op een groot scherm achter het kwartet. Zo is elk concert niet alleen een nieuwe muzikale ervaring, maar ontstaat er telkens een nieuw beeldend kunstwerk.

Optreden Trio Triest in Dorpshuis Fort Vreeswijk
16:00-17:00 uur, Nieuwegein, Dorpshuis Fort Vreeswijk, Fort Vreeswijk 1
In hun voorstelling delen zij de narigheid, treurnis en het verdriet dat hen is overkomen. Ze bezingen alles in prachtige levensliedjes die je tot tranen toe kunnen beroeren en tegelijkertijd een lach op je gezicht kunnen toveren. Het trio bestaat uit Judith Spithoven, John Oostrom en Ad Elbertse.

dinsdag 30 november

Interview met Adriaan van Dis in de bieb
20:00-22:00, Nieuwegein, bilbiotheek De tweede verdieping, Stadsplein 1C
Schrijver Adriaan van Dis wordt in de bibliotheek geïnterviewd door Gina van den Berg. Kaartjes zijn €5,00 voor leden. Kom naar de bieb tijdens Nederland Leest in november en vergroot je wereld met nieuwe ervaringen en verhalen -  net zoals de hoofdpersoon uit De wandelaar van Adriaan van Dis.

donderdag 2 december

Another Kind of Blue in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In ‘WAVE', de nieuwe avondvullende voorstelling van Another Kind of Blue, onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven. De vier choreografieën waaruit WAVE bestaat - Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stage - werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

Meisjes met de Wijsjes in de KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Begeleid door hun multi-instrumentalist brengen De Meisjes met de Wijsjes op donderdag 2 december in DE KOM een breed repertoire aan bekende en minder bekende Nederlandse nummers van artiesten als Marco Borsato, Boudewijn de Groot, Alain Clark, de 3JS en Anouk. Aangevuld met eigen werk halen ze alles uit de kast om je omver te blazen, te ontroeren en te verrassen.