Rechts: Cor van Dalen, voorzitter Voedselbank Nieuwegein-Ijsselstein. Links: Edwin van Straten, President Lions Nieuwegein.
Rechts: Cor van Dalen, voorzitter Voedselbank Nieuwegein-Ijsselstein. Links: Edwin van Straten, President Lions Nieuwegein. Foto: Lions Nieuwegein

Koffie voor voedselbank

nieuwegein • Opnieuw houdt de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein in december samen met serviceclub Lions Nieuwegein een inzamelingsactie van DE koffie- en theepunten. De organisaties vragen mensen in Nieuwegein net als in 2020 - toen de actie voor de tweede keer in Nieuwegein plaatsvond - massaal DE-punten in speciale DE-boxen in negen Nieuwegeinse supermarkten te leggen. 

Meedoen met de actie is simpel. Koffie- en theepunten die vaak verstopt liggen in keukenlaadjes en gespaard zijn, neemt u mee naar de deelnemende supermarkten in Nieuwegein. In heel Nieuwegein staan verspreid negen van dit soort boxen. De punten kunt u hierin deponeren. Douwe Egberts verhoogt na afloop de ingezamelde punten met 10% en zet de waarde van de punten om in pakken koffie voor de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. Mensen die gebruik maken van de Voedselbank krijgen zo een paar pakken koffie in hun wekelijkse pakket. De heer van Dalen is als voorzitter van Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein erg blij met de actie. "Koffie is namelijk een product dat niet snel op datum zit dus de Voedselbank krijgt dit minder aangeboden”. De boxen staan tot eind december in de volgende winkels: Albert Hein; Dirk van den Broek; Jumbo en Plus van Loon.