Liters koffie en thermo-ondergoed

Als ik het woord 'Monopoly' hoor dan word ik ogenblikkelijk ruim 40 jaar terug in de tijd gedumpt. Het was net een paar maanden ‘aan’ tussen mijn lief en ik. In die tijd hield hij er nog van zo af toe een bordspel te spelen. Leuk toch, maar niet als je weet dat Monopoly zijn favoriet was. En waarom? Nou, omdat hij altijd won. Ik heb het een paar maanden volgehouden tot die ene keer. En ja, voordat ik verder ga: ik was toen nog erg jong en naïef. 

Zoals altijd bij Monopoly stond ik binnen een uur met 10-0 achter. Maar deze keer pikte mijn lief zijn overwinning niet en ‘dwong’ mij een lening van de bank te accepteren. Had ik maar nooit ‘ja’ gezegd, want uren later had ik een torenhoge schuld en bijna geen straat meer over. Mijn toen ietwat minder lieve lief wilde mij deze keer helemaal wegspelen. Na vier uur kwam ik in verzet, gooide het bord overhoop en zwoor nooit meer Monopoly te spelen. 

Die belofte wankelt sinds Nieuwegein een eigen Monopolyspel heeft, maar ook omdat het toch eigenlijk een ‘must have’ is als herinnering aan het mooie en nu 50 jaar jonge Nieuwegein. Echter, de belangrijkste reden dat ik twijfel, komt door een inspirerende prestatie van twee dames: Marion en Margreet. Zij waren de afgelopen maanden alles bij elkaar zo’n 800 uur in de Noorstedetunnel te vinden. Gewapend met verf en kwast, liters koffie en thermo-ondergoed schilderden zij een reusachtige en prachtige weergave van ons Monopolyspel op de wand en vloer van de tunnel. Een enorme fysieke en mentale uitdaging. En dus kan ik niet anders dan het Monopolyspel nu op mijn Sinterklaaslijstje te zetten. Maar of ik het ooit zal spelen..

reneeblom1@gmail.com


Extra koopzondagen

ijsselstein • In december zijn er in de IJsselsteinse binnenstad twee extra koopzondagen: op 12 december en op 19 december. De meeste winkels zijn beide dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Normaal is het elke laatste zondag van de maand koopzondag in IJsselstein. Een extra dag om te shoppen bij de vele boetiekjes en speciaalzaken. In verband met Kerst is er op zondag 26 december echter geen koopzondag.