Voetbalcompetitie mogelijk stilgelegd

nieuwegein • In het afgelopen weekeinde werden waarschijnlijk wegens corona de laatste wedstrijden van dit jaar gespeeld. Het zaterdagelftal van JSV kwam wegens corona zelfs zaterdag al niet meer binnen de lijnen. Geinoord speelde in Wijk bij Duurstede met 2-2 gelijk tegen CDW.

Geinoord begon uitstekend. De formatie van trainer Gerrit Plomp nam in de eerste helft door Daniël Kops een verdiende 2-0 voorsprong. In de tweede helft ging het echter fout. En vooral toen CDW op 2-1 kwam, waardoor CDW weer hoop kreeg, zakte Geinoord terug. Na de Wijkse gelijkmaker moest Geinoord zelfs vrezen voor een nederlaag, maar in de slotfase namen de Nieuwegeiners toch weer het initiatief en kreeg CDW het in de slotfase nog moeilijk. Er werd echter niet meer gescoord, zodat de 2-2 ook de terechte eindstand werd.

Gerrit Plomp gaat ervan uit, dat het duel tegen CDW de laatste wedstrijd van het jaar was. Na 17.00 uur kan namelijk niet meer worden getraind. De KNVB zal waarschijnlijk deze week beslissen hoe het nu verder gaat met de competitie. Trainer Plomp betreurt de gang van zaken. ‘’Wel jammer, want we speelden best goed. Maar als je niet kunt trainen, kunnen je ook geen competitie voetballen lijkt mij. Gelukkig zitten we dicht tegen de winterstop aan en kunnen de twee wedstrijden van de eerste competitiehelft best later worden ingehaald’’.

Thijs Middelkoop

Komend weekend geen competitie-voetbal

nieuwegein • JSV, Geinoord en VSV Vreeswijk komen komend weekend - voor wat betreft de A-categorie - niet in actie. De KNVB besloot het competitieprogramma definitief af te gelasten. Na het kamerdebat beslist de KNVB over het doorgaan en de insteek van de geplande wedstrijden op 11 en 12 december en 18 en 19 december.