Bestuurders, beheerders of leden van een Vereniging van Eigenaren (VvE) in Krimpen kunnen binnenkort met een vraag over het verduurzamen van hun gebouw naar het VvE-loket.
Bestuurders, beheerders of leden van een Vereniging van Eigenaren (VvE) in Krimpen kunnen binnenkort met een vraag over het verduurzamen van hun gebouw naar het VvE-loket. Foto: 123RF.com, Oleg Doroshin

Gemeente Krimpen aan den IJssel opent binnenkort VvE-Loket

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Bestuurders, beheerders of leden van een Vereniging van Eigenaren (VvE) in Krimpen kunnen binnenkort met een vraag over het verduurzamen van hun gebouw naar het VvE-loket. De gemeente Krimpen aan den IJssel opent dit loket. VvE’s kunnen hier voor maatwerkadviezen en juridische vragen terecht. Daarnaast kunnen zij hier informatie krijgen over hoe bijvoorbeeld de besluitvorming eruit ziet als een VvE duurzame maatregelen wil treffen. Ook biedt het loket advies over de financiering van de verduurzamingsmaatregelen.

Informatieavonden voor VvE’s
Vanuit het VvE-loket worden er ook twee informatieavonden georganiseerd met deskundigen op het gebied van verduurzaming van VvE’s. Daarnaast worden VvE’s geïnformeerd over relevante en lokale ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie. De VvE’s ontvangen hiervoor tijdig een uitnodiging.

Krimpen aan den IJssel heeft zo’n 80 VvE’s. Hier zitten grote appartementencomplexen tussen, maar ook kleine VvE’s. Wanneer een VvE besluit te verduurzamen, worden in één keer een aantal woningen klaar gemaakt voor een energiezuinige toekomst.

Subsidie voor VvE’s
Naast het VvE-loket komt er ook een subsidie beschikbaar om VvE’s te ondersteunen. Het verduurzamen van meerdere woningen vraagt veel van een VvE-bestuur. Met deze subsidie kan een VvE een deel van hun kosten terug krijgen wanneer zij een adviesbureau inschakelen. Een erkend adviseur kan het energiegebruik of de bouwkundige staat van een pand of appartementencomplex doorlichten. Naar aanleiding van dit advies kunnen er verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd worden. Een VvE kan maximaal de helft van de kosten voor het adviesbureau aanvragen tot een maximaal bedrag van 17.500 euro.

Meer informatie
Meer informatie staat op de website https://krimpenaandenijssel.nl/duurzaamheid.