Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

DCV koploper af: Spirit zakt diep weg

Sport

KRIMPEN/OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • DCV en Spirit beleefden niet bepaald de fijnste voetbalzaterdag van het seizoen. DCV verloor met 1-2 van FC Binnenmaas en raakte daarmee zijn koppositie in de 2e klasse D kwijt. Spirit ging thuis ten onder tegen CION (2-3).

DCV-Binnenmaas was nauwelijks veertig seconden oud toen de 0-1 al in de trouwen lag. Daarna gingen de Krimpenaren op jacht naar de gelijkmaker. Tot veel kansen leidde alle inzet niet. Kort na rust lukte het wel om het doel te vinden: Jonathan Linger was de schutter van de 1-1. DCV mocht maar drie minuten genieten van dit succesje. In de 48e minuut kwam Binnenmaas op 1-2, het bleek tevens de eindstand. 

“Een zure nederlaag”, vond DCV-trainer Wout Ooms. “De scherpte die we vorige week tegen Sparta lieten zien, ontbrak ditmaal voor een deel. En ja, we zijn de koppositie nu kwijtgeraakt aan Hellevoetsluis. Ik weet ook dat dat zo weer kan veranderen, want in deze poule zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd.”

Zeperd
Spirit noteerde een zeperd tegen CION. “Het eerste half uur speelden we top en leken we op een probleemloze overwinning af te gaan”, blikte trainer Richard van Cappellen terug. Toch was het CION, dat uit de eerste de beste kans de 0-1 aantekende. Het bleek een voorbode van meer Ouderkerkse ellende.

Twee keepersblunders zorgden voor nog meer tegengoals. Lichtpuntje was de 2-3 van de 19-jarige Lucas Bos. “Hartstikke leuk voor die jongen”, vond Van Cappellen. “Maar verder was het een vervelende middag. We hebben nu zes keer op rij niet gewonnen. Dat is Spirit-onwaardig.”

Jan Timmer