Afbeelding

Schoonhoven zet goede reeks voort; FC Perkouw over de knie bij Ameide

Sport

SCHOONHOVEN  • Schoonhoven versloeg Meerkerk met 2-1 en boekte de tweede zege op rij. De zaterdagderdeklasser stijgt hiermee na een moeizame seizoensstart naar de veilige elfde plaats.

De thuisploeg begon goed en creëerde diverse kansen. Mohammed el Harracha benutte er een van voor rust.

Na de pauze ging Meerkerk op zoek naar de gelijkmaker en gaf daarbij ruimte weg. Vlak voordat El Harracha na een overtreding, waarvoor de arbiter rood gaf, voortijdig moest gaan douchen, schoot Amine Karroum de tweede Schoonhovens treffer tegen de touwen.

De wedstrijd leek beslist toen ook Meerkerk met tien man kwam te staan, maar in de slotfase liep Martijn Neven na duwen ook tegen een rode kaart aan. De toegekende strafschop werd benut. Tot opluchting van de supporters hield Schoonhoven in de hectische laatste minuten stand.

Geen inzet
Afgaande op de prestatie van FC Perkouw bij Ameide lijkt het er op dat de Berkenwoudse voetbalbrigade zich al heeft neergelegd bij degradatie uit de derde klasse C. Het elftal van trainer Marc van der Zee verloor met 4-0 ‘op Termei’.

“De inzet die we vorige week tegen  Lekkerkerk aan de dag wisten te leggen, was er vandaag niet”, legde Van der Zee de vinger op de zere plek. “Tja, en dan beleef je een vervelende middag.”

Ameide nam al voor rust een voorschot op de ruime overwinning door op 2-0 te komen. Kort na de thee tikte de formatie van trainer Jan Verveer de 3-0 binnen en was het laatste Perkouwse verzet gebroken. Dat het uiteindelijk ook nog 4-0 werd, was leuk voor de spelers en supporters van de thuisclub.

‘Gentleman’-trainer Marc van der Zee: “We gaan dinsdag de scherven bij elkaar vegen en daarna het vizier richten op de volgende wedstrijd.”