Boom verplaatst in Krimpense Stormpolder.
Boom verplaatst in Krimpense Stormpolder. Foto: Dick Schoonderbeek

Grote boom verplaatst voor nieuw fietspad in Krimpense Stormpolder

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Vlak voordat storm Eunice vorige week over het land trok, werd in Krimpen aan den IJssel een grote boom verplaatst. De plataan stond aan de Parallelweg en moet plaatsmaken voor een snelle fietsroute naar de Waterbushalte in de Stormpolder.

Dick Schoonderbeek woont aan de kruising van de Parallelweg en de Industrieweg. Hij zag het schouwspel in de nacht van donderdag op vrijdag vanuit zijn huis en noemt het een bijzondere ervaring. ‘Om 22:30 uur zag ik vanuit de woonkamer dat er iets voor mijn deur ging gebeuren. Ik zag een hele grote kraanwagen, een verreiker, een graafmachine, boomspecialisten en verkeersregelaars. De Parallelweg was helemaal afgesloten, want ze gingen een grote boom verplaatsen. Hij had gewoon afgezaagd kunnen worden, maar herplanting is natuurlijk een mooiere oplossing.  Om twee uur ‘s nachts werden wij weer wakker van de herrie en zijn wij maar voor het raam gaan zitten om de werkzaamheden te volgen, zoiets maak je niet dagelijks mee op een overdekte eerste rang. De boom staat nu in het verlengde van zijn soortgenoten op de Industrieweg en is met grote houten palen verankerd.’ 

Wethouder Anthon Timm van de gemeente Krimpen aan den IJssel was ook even aanwezig bij het verplaatsen van de boom. “Ik heb er vertrouwen in dat hij op z’n nieuwe plekje weer als vanouds zal groeien”, aldus de wethouder.