De uitreiking van de cheque voor KiKa. Lieke was er, samen met haar ouders en broer, ook bij aanwezig.
De uitreiking van de cheque voor KiKa. Lieke was er, samen met haar ouders en broer, ook bij aanwezig. Foto: Margje Rijsdijk-Kooistra

Actie schippers voor zieke Lieke (1,5) levert 22.140 euro op

Algemeen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • De actie van drie binnenvaartschippers voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft 22.140 euro opgebracht. Afgelopen zaterdag werd de cheque overhandigd aan Simone van Engelsdorp Gastelaars van KiKa. 

De anderhalf jaar oude Lieke Boom uit Krimpen aan de Lek is ernstig ziek. Ze heeft twee tumoren in het hoofd. Binnenvaartschippers Wim Mourik, Marco Heuvelman en Pim Kint werken samen met Lieke’s vader Martijn en wilden graag wat voor het gezin betekenen. Dus hielden de mannen een inzamelingsactie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Mensen konden een speciale vlag kopen of alleen geld doneren. De actie bleek een groot succes en er werd 22.140 euro voor KiKa opgehaald. 

Lieke’s vader Martijn gaf zaterdag aan ontroerd te zijn over de actie van zijn collega’s. “Heel erg bedankt. We zijn er stil van.” Er was voor het gezin vorige week goed nieuws. De tumoren van Lieke zijn iets geslonken, de behandeling slaat aan. 

Wim Mourik had nooit verwacht dat de actie zo’n succes zou zijn. “We hebben ongeveer 230 vlaggen verkocht en daarnaast hebben veel mensen alleen gedoneerd. We willen alle sponsoren heel erg bedanken.” Of er nog een vervolgactie komt, durft hij niet te zeggen. “Martijn had het over het lopen van een marathon, maar dat ga ik niet volhouden. Wie weet komt er een vervolg, maar deze actie is nu eerst afgesloten. En wat was het een groot succes, echt geweldig”, besluit Wim.