Lia wint een half jaar gratis zwemmen in Zwembad De Lansingh.
Lia wint een half jaar gratis zwemmen in Zwembad De Lansingh. Foto: Aangeleverd

Lia wint een half jaar gratis zwemmen in Zwembad De Lansingh

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Dumoco heeft in samenwerking met Optisport Zwembad De Lansingh vorige week een cheque overhandigd aan Lia Oosterhoff-Cordia. Zij doet mee met de Dumoco+ app, waarbij mensen punten kunnen verdienen als zij buiten de spits reizen, de fiets gebruiken, de e-bike, deelvervoer of thuiswerken. Om ander reisgedrag te stimuleren wordt er maandelijks een loterijtrekking georganiseerd.

Lia Oosterhoff-Cordia: “Met veel plezier neem ik de prijs in ontvangst. Ondanks dat ik vroeger gymdocent ben geweest, heb ik de afgelopen jaren nauwelijks gesport. Deze prijs zorgt voor een extra stimulans om weer vaker te gaan sporten.” Met de cheque kan de prijswinnares de komende zes maanden gratis sporten én zwemmen bij Optisport Zwembad De Lansingh in Krimpen aan den IJssel.

Over de Dumoco+ app
Zuid-Holland Bereikbaar en Dumoco zijn een samenwerking aangegaan om de verwachte verkeershinder, die mogelijk zou ontstaan door de werkzaamheden bij de Algeracorridor, te voorkomen. De app moet inwoners en forensen verleiden om op alternatieve manieren te reizen. Zo wordt opstopping rond de Grote Kruising voorkomen. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld extra punten verdienen door buiten de spits te reizen en bijvoorbeeld gebruik te gaan maken van de fiets/e-bike/deelvervoer. De punten kunnen vervolgens ingewisseld worden voor beloningen of donaties aan een goed doel. Tot nu toe zijn er meer dan 550 deelnemers die de app gebruiken. Het project loopt tot en met juni 2022.