• Martijn en Elize verheugen zich op de opening van 'Laarsjes in de Polder'.
• Martijn en Elize verheugen zich op de opening van 'Laarsjes in de Polder'. Foto: wijntjesfotografie.nl

Nieuw: agrarische kinderopvang ‘Laarsjes in de Polder’

Algemeen

LEKKERKERK • Met ‘Laarsjes in de Polder’ krijgt de Krimpenerwaard er een bijzondere vorm van kinderopvang bij.

Elize Vonk Noordegraaf liep al een tijdje rond met het plan om een extra activiteit te organiseren naast de melkveehouderij die haar man Martijn vorig jaar van zijn ouders overnam aan de Schuwacht 168 in Lekkerkerk. “En binnenkort is het zover”, glimlacht de moeder van drie jonge kinderen. “Met ‘Laarsjes in de Polder’ gaan we in een gloednieuw pand naast onze boerderij agrarische kinderopvang aanbieden voor kinderen vanaf 10 weken tot aan de leeftijd waarop ze naar de basisschool gaan.”

De omgeving waarin ze dat doen heeft alles wat kinderen zich kunnen wensen: een modern gebouw met twee aparte ruimtes voor de groepen, twee slaapkamers, een verschoonruimte, de mooie natuurlijke omgeving van de Schuwachtse polder, de directe nabijheid van een boerderij waar van alles te beleven is, een speelweide, moestuin en uitstekende begeleiding van gediplomeerde en vriendelijke medewerksters. 

Elize: “Misschien wel het allermooiste is dat ‘Laarsjes in de Polder’ kinderen en hun gezinnen verbindt met de natuur. Daarmee bieden we ze een basis voor hun ontwikkeling en een mooie ervaring die ze hun hele leven met zich meenemen.”

Inspireren
Bij de voorbereidingen voor ‘Laarsjes in de Polder’ zijn Martijn en Elize niet over één nacht ijs gegaan. “We hebben ons laten inspireren en begeleiden door Verenigde Agrarische Kinderopvang en hebben diverse agrarische kinderdagverblijven door het hele land bezocht. Alle ervaringen maakten ons nog enthousiaster dan we al waren. Samen met Martijn kwam ik tot de conclusie dat we deze ervaring ook op onze boerderij wilden bieden. Vanaf dat moment ben ik gaan werken aan de voorbereidingen van ‘Laarsjes in de Polder’. Inmiddels zijn we zover dat de bouw van het pand van start is gegaan, we medewerksters hebben aangenomen en we met de werving van kinderen begonnen zijn.”

Het totaalplaatje ziet er veelbelovend uit: “Op 2 mei gaan we van start. Ik verheug me er enorm op. Ouders trouwens ook, want het aantal aanmeldingen groeit elke dag. We zijn straks op alle werkdagen van de week geopend en gaan met twee groepen van elk maximaal 16 kinderen aan de slag.”

Belangstellenden voor de agrarische kinderopvang ‘Laarsjes in de Polder’ kunnen een kijkje nemen op de website. Bellen of mailen kan ook: 06-30100765/ info@laarsjesindepolder.nl.

Jan Timmer