Bergambacht slaat na rust toe

bergambacht • Bergambacht versloeg in Polsbroek het in de gevarenzone staande SPV’81 met 1-4. De wind, die dwars over het veld stond, speelde beide ploegen parten. Max Bakker zette de gasten op voorsprong. De thuisclub kreeg meer vat op de wedstrijd, omdat Bergambacht niet doorzette. Sander Koolwijk leverde een loepzuivere voorzet af, die Stijn Achterberg verzilverde. 

“We gingen voor rust teveel mee in het opportunistische spel van SPV,” aldus Bergambacht-trainer Jerry de Groot. “In de tweede helft konden we het krachtsverschil wel uitdrukken in doelpunten. Peter Meijer (2x) en Twan Schmidt bezorgden ons een verdiende overwinning. Een mooie meevaller is, dat Haastrecht en Floreant punten verspeelden en wij weer op de tweede plaats staan op drie punten van koploper Haastrecht.”


Stolwijk houdt Floreant op 1-1

stolwijk • Stolwijk hield een punt over aan de wedstrijd tegen kampioenskandidaat Floreant: 1-1. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren, werd Stolwijk na rust steeds beter. Het was een domper, dat Rob van Eijk na twee gele kaarten van het veld moest. De thuisclub stroopte echter de mouwen op en kwam via Raymond Spierdijk op voorsprong. Floreant kwam in de laatste minuut alsnog langszij, toen de bal tijdens een scrimmage voor het doel van Stolwijk voor de voeten van een Boskoper, die meteen doeltreffend uithaalde, viel. “Dat was jammer,” merkte Stolwijk-trainer Robin van der Hulst na afloop op. “Een driepunter was helemaal een mooie herstart geweest.”


Gouderak hoopt op kantelpunt

gouderak • "Dit zou wel eens het kantelpunt kunnen zijn", stelde Gouderak-trainer Wynoud Slegtenhorst na de 0-3 overwinning van zijn ploeg op ASW. De keuzeheer doelde niet alleen op de uitslag, maar ook op het spel van zijn manschappen. Gouderak speelde solide, hield achterin de nul en was via treffers van Gerben Slaman (2x) en Bon Olenheuvel ook nog eens doeltreffend. "Ik ben vandaag dik tevreden", glimlachte de coach. "Fijn was ook dat we eindelijk eens compleet aan een wedstrijd begonnen. Voorheen was er altijd 'wel wat'. Laten we hopen dat we vandaag een opgaande lijn hebben ingezet."


Ammerstol weer onderuit

ammerstol • Hekkensluiter Ammerstol verloor met 5-1 van Hazerswoudse Boys. De Ammerstollenaren stonden al snel met 2-0 achter. Martijn Verbaas bracht de spanning nog even terug, maar voordat het rustsignaal klonk, was de marge alweer vergroot naar twee treffers. 

Ben de Lange na afloop: "Er is hard gewerkt, maar de 5-1 uitslag geeft de kansenverhouding aardig weer. We hopen ons alsnog met deze smalle selectie, vandaag beschikte ik over 13 spelers, te handhaven.”