Stichting Dagbesteding begint MBO-opleiding

Krimpenerwaard • Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard (SDK) en Yuverta hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om gezamenlijk een MBO-opleiding te beginnen in Lekkerkerk. 

De nieuwe MBO-Entree opleiding biedt aan mensen met een lichte verstandelijke beperking de mogelijkheid om een niveau 1-diploma te behalen als assistent plant, dier of (groene) leefomgeving en assistent-horecavoeding of -voedingsindustrie. De opleiding wordt verzorgd in een speciaal daarvoor ingericht klaslokaal in sporthal de Bakwetering te Lekkerkerk. Onderwijsinstelling Yuverta levert de docenten en de leerstof, SDK zorgt voor een praktijkbegeleider per groep. De deelnemers aan de MBO-opleiding voeren hun praktijkwerkzaamheden uit binnen de dagbestedingsprojecten van (erkend leerbedrijf) SDK. Ze krijgen minimaal 200 uur les en zo'n 610 uur beroepspraktijkvorming (BPV).
SDK-directeur Arjenne Timmer is blij met de samenwerking: "Onze dagbestedingsprojecten zijn erop gericht om mensen met een verstandelijke beperking op een fijne, zinvolle en sociaal veilige manier mee te laten draaien in de maatschappij. Daarbij willen we iedereen de mogelijkheid bieden om zich optimaal te ontwikkelen.” Voor een aantal van de deelnemers past daar een MBO 1-opleiding bij. Arjenne: "Vandaar dat we contact hebben gezocht met Yuverta en nu gezamenlijk de MBO-Entree 1 aanbieden. Voor ons is dit een nieuwe mijlpaal, maar het belangrijkste is dat we jonge mensen met een lichte verstandelijke beperking met deze opleiding persoonlijk maatwerk kunnen bieden.”

Vandaag (dinsdag 22 februari) vindt een introductiedag plaats, waarbij een wethouder van de gemeente Krimpenerwaard de ‘aftrap' verricht van deze voor de regio unieke opleiding. De eerste schooldag is op dinsdag 8 maart.