Stormschade

krimpenerwaard • Storm Eunice zorgde ook in de Krimpenerwaard voor de nodige schade.

Aan De Elzen in Lekkerkerk werden vrijdagavond enkele woningen ontruimd, omdat door de storm grote stukken dakbedekking waren losgeraakt. Ook enkele woningen op de Hoofdstraat in Krimpen aan de Lek moesten worden ontruimd, omdat bomen op het punt stonden op deze woningen te vallen. 

De politie maakte vrijdagavond melding van een vrouw die in Bergambacht van een dak was gevallen. Ze is met letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Bokpalen
Brandweerkorpsen in de Krimpenerwaard hadden hun handen vol aan het in stukken zagen van omgewaaide bomen om zo belemmerde wegen weer vrij te maken. Vooral in Berkenwoude waren er diverse meldingen van omgewaaide bomen én elektriciteitspalen.

Robert Coomans, o.a. adviseur crisisbeheersing gemeente Krimpenerwaard en ploegchef van brandweerpost Gouderak, zei op Twitter te vrezen dat storm Eunice het einde betekent van de 'nostalgische' bovengrondse stroompalen in de Krimpenerwaard. Ze vallen namelijk bij bosjes om. 

Zwaarste windstoot
In Cabauw werd vrijdagmiddag de zwaarste windstoot van het land gemeten: 145 km per/u...


Dijkinspectie

schoonhoven • Medewerkers van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden inspecteren op dinsdag 1 maart te voet 55 kilometer Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven. De Lekdijk wordt tweemaal per jaar te voet geïnspecteerd, in het voorjaar en het najaar. Bij de voorjaarsinspectie is er extra aandacht voor mogelijke schade door drijfvuil als gevolg van hoogwater. De waterschapmedewerkers bekijken bijvoorbeeld of de grasmat van de dijk in orde is en of er scheuren of verzakkingen zijn. Op basis van de resultaten van deze inspectie neemt het waterschap maatregelen om de dijk weer in de juiste conditie te krijgen.