(Eindelijk) schot in bouw op AZS-terrein

schoonhoven • Nog dit kwartaal wordt er gestart met het grondwerk, inclusief sanering, van het AZS-terrein in Schoonhoven. Dit wordt komende zomer gevolgd door heiwerkzaamheden en de bouw van de geplande woningen en een zorgvoorziening.

Dit meldt het college van B&W in antwoord op vragen van Pro Krimpenerwaard. Het AZS-terrein ligt tussen Het Bastion, de bestaande bebouwing van de Langerakkerweg/Montignylaan, de Lekdijk Oost en de bebouwing langs de Wal.
Op 24 september 2019 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘AZS-terrein Schoonhoven’ en het beeldkwaliteitsplan vast. Op basis hiervan wordt de bouw mogelijk gemaakt van 15 grondgebonden woningen en een zorgvoorziening van Gemiva met 37 woonruimten en een activiteitencentrum (dagbesteding).
Wat Pro Krimpenerwaard betrof, schoot het met de ontwikkeling van de bouwlocatie niet echt op. Fractievoorzitter Ad Struijs: “Het AZS-terrein ligt al jaren braak; zonde dat zo’n project niet sneller wordt uitgevoerd. We hebben hier regelmatig aandacht voor gevraagd.”
Het college laat in antwoord op de door Pro Krimpenerwaard gestelde vragen weten geen kans te hebben gezien de bouw te versnellen: ‘Er wordt op dit moment door de ontwikkelaar nog hard gewerkt aan de laatste oplossingen voor het hemelwater- en rioolafvoer. Dat is een lastig aspect in dit gebied van Schoonhoven, in samenhang met een aflopend terrein. Daarnaast was de ontwikkelaar ook langdurig in overleg met het waterschap inzake de dijkverzwaring die in ontwikkeling is’. Dit alles vormde een vertragende factor, aldus het college: ‘Hierdoor is uiteindelijk de watervergunning bij het waterschap aangevraagd zonder dijkverzwaring. Deze vergunning is pas eind november verleend en was in januari onherroepelijk. Nu kunnen de werkzaamheden in het gebied daadwerkelijk beginnen’.


Spreekuur wijkagenten

schoonhoven • Donderdag 3 maart (10.00-11.00 uur) zijn de wijkagenten Marjolijn Horsten en Jan-Cees van de Lustgraaf weer aanwezig in de bibliotheek van Schoonhoven. Zij gaan graag in gesprek over veiligheid en leefbaarheid. Aanmelden is niet nodig.


Projectkoor

regio • Belangstellenden kunnen zaterdag 26 februari kennismaken met het nieuwe projectkoor ‘Revive'. De initiatiefnemers willen met een aantal zangliefhebbers twee keer per jaar een project organiseren. Tijdens het eerste project zingen de deelnemers klassieke muziek, zoals Bachkoralen uit de Matthaus Passion en Hor mein Bitten van Mendelssohn o.l.v. Arjan Veen. Het projectkoor start op zaterdag 26 februari om 13.30 tot 15.30 en de repetitieavonden zijn op de dinsdagen 1, 8, 15, 22 en 29 maart van 20.00-22.00 uur in gebouw De Bron, De Montignylaan 15a te Schoonhoven. Dit alles voor de uitvoering op 2 april in IJsselstein. Meer informatie: www.projectkoorrevive.nl