LEZERS SCHRIJVEN

Knarrenhof

Op woensdag 16 maart is het weer zover: gemeenteraadsverkiezing in Krimpen aan den IJssel. In de partijprogramma's zindert het van mooie beloftes en prachtige vergezichten over hoe onze mooie gemeente er de komende vier jaar uit zal zien. Duidelijk is dat veel kiezers snel zullen doorbladeren naar de paragraaf woningbouw.
De reden hiervoor is het hoogoplopende woningtekort, ook in onze gemeente. Inwoners van uiteenlopende leeftijd hebben behoefte aan voor hen geschikte en betaalbare woningen. Natuurlijk zullen kiezers willen weten wat de verschillende partijen hieraan doen! Een idee. Stel er is een organisatie die in Krimpen voor senioren, die hun veel te grote huis uit willen, een knarrenhof wil bouwen. Op deze manier kan een doorstroom op gang komen van starterswoning tot aan volledige eengezinswoning. Ook zou in dit plan sociale woningbouw en koopwoningen voor 'modale verdieners' gerealiseerd kunnen worden.
Nou, die organisatie bestaat al en heet Stichting Knarrenhof (online vindt u meer informatie). Zij bouwden al diverse Knarrenhoven in Nederland en willen er nu een realiseren in Krimpen aan den IJssel. Maar daarbij is de medewerking van de politiek hard nodig en dus de steun van de kiezer die sympathiek staat tegenover deze woonvorm. Meer dan ooit lijkt het belangrijk te onderzoeken wat de partijen over woningbouw beloven.

Arend Gorter,
Krimpen aan den IJssel.