'De kracht van meiden'

regio • Het jongerenwerk verzorgt vanaf donderdag 3 maart de workshop ‘De Kracht van meiden’ voor meiden uit groep 8 van de basisschool en de eerste klas van het voortgezet onderwijs. De workshop wordt gegeven in Ouderkerk aan den IJssel (in De drie Maenen, steeds van 15.30 tot 17.00 uur) en duurt ongeveer tien weken. 

“Meiden, die op een of andere manier niet lekker in hun vel zitten, faalangst hebben, vastlopen, korte lontjes of juist geen lontjes hebben, weerbaarder en assertiever willen worden én gemotiveerd zijn om op een sportieve manier veel van zichzelf te gaan leren, zijn welkom bij deze workshop”, lichten de jongerenwerkers Ilona van Elswijk en Moniek Boom toe. “Wekelijks starten we met een groepsspel en het bespreken van een thema van die week. Daarna is het tijd voor een fysiek gedeelte, waarbij de meiden op een speelse manier gaan werken aan hun conditie en zelfverdedigingstechnieken.”

Hiervoor gebruiken de jongerenwerkers oefeningen uit de methodieken van Rots en Water, meidenvenijn en superwoman. Elke training wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. 

De training wordt gegeven door de jongerenwerkers Ilona en Moniek zelf: “Deelname is gratis, meiden moeten gemotiveerd zijn, samenwerken en de uitdaging aan durven. Deelnemers krijgen vooraf een intake gesprekje.” 

Aanmelden kan via de mail naar: ilona.vanelswijk@gro-up.nl


Leeskring

krimpen a/d ijssel • Verpleeghuis Tiendhove in Krimpen aan den Ijssel organiseert op 20 april een leeskring. Besproken wordt het boek Bruid van de Bergen van Kirsten Heitzmann. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Lizette van der voorden, via telefoonnummer 06-51209959. Zij krijgen dan enkele weken van te voren het boek.