Projectensemble zoekt versterking

regio • In de gemeente Krimpenerwaard worden dit jaar alsnog diverse activiteiten georganiseerd in het kader van ’77 jaar vrijheid’. Daaronder 'Projectensemble Krimpenerwaard', bestaande uit een groep muzikanten van diverse muziekverenigingen, die enkele concerten zullen geven. Het gezelschap is op zoek naar muzikale versterking voor het concertprogramma.

Het programma bestaat uit muziek van onder andere Schindlers’ List, Hymn to the fallen, diverse koralen en bekende melodieën van Vera Lynn. Tijdens de concerten worden ook beelden van de oorlog getoond, er komen persoonlijke verhalen aan bod en er worden gedichten voorgedragen. Met dit programma wil het projectensemble Krimpenerwaard laten zien hoe het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog eruitzag en welke rol de Krimpenerwaard vervulde.
Het ensemble bestaat uit hout- en koperblazers en staat onder leiding van Koos Weerheim. De repetities zijn tweewekelijks op zaterdagochtend in Lekkerkerk.  De concerten zullen plaatsvinden vanaf eind april tot en met eind mei.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Corine de Haij, via cdehaij@gmail.com.